Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Felnőtt a Fradi

Bogáth Patrik
|
ProfimEdia-Red Dot
|
2020.09.18.
|
Tavaly még 4-0-ra kikapott a Dinamo Zagrebtől a Ferencváros az Üllői úton, de szerda este 2-1-es győzelmet aratott a horvát bajnok ellen. Ezzel egyetlen lépésre került attól, hogy huszonöt év után visszakerüljön Európa elitjébe.

 

[token global site-name]A Ferencváros nagyszerű történelmét mindenki ismeri, de már az 1995-ös Bajnokok Ligája-szereplésről sem mindenkinek vannak saját emlékei. A huszonöt évvel ezelőtti siker a harmincas évek elején járó felnőtteknek halvány álomkép csupán, a még fiatalabbak pedig legfeljebb felvételekről, idősebb testvérek vagy édesapák elmeséléseiből hallhattak Vincze Ottó Grasshopper elleni duplájáról vagy a Real Madrid elleni hazai döntetlenről. 
 
Akárhogy is nézzük, a Fradi modernkori történelmében meg kell húznunk egy éles határvonalat. Az NB I zászlóshajójának számító csapatot 2006-ban kizárták az élvonalból, nem sokkal később pedig angol tulajdonos kezére került. Nem ment egyből a feljutás, három idényt töltött a másodosztályban a csapat, ami a nagyszerű klubtörténet egyik legsötétebb, szurkolói szempontból talán a legmegalázóbb időszaka volt.
 
Aztán 2011-ben az angol tulaj távozott, a Fradi visszatért a gyökereihez, és új időszámítás kezdődött. Abban az évben hosszú idő után a nemzetközi porondra is újra kiléptek a zöld-fehérek, és a cél már akkor megfogalmazódott: meg kell ismételni az 1995-ös álmot.
 
Aztán sorra jöttek a kijózanító pofonok. Többek közt bosnyák és albán csapat is kínos vereséget mért a Fradira. Néha olyannak tűnt a klub, mint a kamasz, aki azt hiszi, már mindent tud az életről, de aztán a valóság egy-egy gyomrossal emlékezteti, hogy még sokat kell tanulnia. Ehhez nem árt egy mentor, aki a gyerek életében lehet a szülő vagy egy tanár is. A Ferencváros esetében az edző lett az: Szerhij Rebrov.
 
Amióta az ukrán edző irányítja a csapatot, robbanásszerű fejlődés következett be az Üllői úton. Korábban a Fradi a nála papíron gyengébb csapatok ellen is szenvedett, de Rebrov tudatos csapatépítése és a játékosai önbizalmára gyakorolt hatása meghozta a gyümölcsét. Tavaly a Dinamo még adott egy utolsó nagy leckét a csapatnak az Üllői úti 0-4-gyel, de aztán az Európa-liga csoportkörében újra felnőtté vált a Fradi. 
 
Az Espanyol elleni döntetlenek és a CSZKA Moszkva legyőzése után a mostani BL-selejtezőnek már a nagyok magabiztos fellépésével vágott neki. Az eredményt ismerjük: a svéd Djurgardens, a skót Celtic és a horvát Dinamo is fejet hajtott a Ferencváros előtt. Utóbbi két csapat ráadásul rendszeres BL-résztvevő volt az utóbbi években.
 
Van még egy fontos lépés, amit a norvég Molde ellen kell megtenni a BL-csoportkörért. Most úgy tűnik, hogy az eddigi úthoz képest ez már csak egy apró szökkenés, de Rebrov biztos nem így gondolja. A felnőttek tudják, mikor kell komolynak maradni. 
 
 
Még nincs értékelve
Archívum