Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Generációkon átívelő futballélmény vár ránk

Bogáth Patrik
|
ProfimEdia-Red Dot
|
2020.10.20.
|
Európa Csipkerózsikája. Így nevezte a spanyol Mundo Deportivo a Ferencvárost a Bajnokok Ligája, amikor kiderült, hogy a Barcelonával került egy csoportba a magyar bajnok. Ébredőben lévő futballóriásként írták le az FTC-t, tehát kivívta a tiszteletet a selejtezők során a jóval esélyesebbnek tartott Celticet és Dinamo Zagrebet is legyőző csapat.

 

[token global site-name]Tényleg hosszú álom után nyitotta ki a szemét a Fradi, hiszen huszonöt év elteltével tért vissza a legrangosabb európia kupasorozatba. „Rebrov, Rebrov, Rebrov!” – zúgott az Üllői úton a Groupama Aréna előterében a Dinamo Zagreb és a Molde elleni hazai meccs végén egyaránt, így éltették a stadionból kizárt drukkerek a Fradi ukrán edzőjét, aki nélkül aligha jutott volna el idáig a klub.

 

„Az emberek általában a gólszerzőt emelik a vállukra. Az, hogy az én nevemet kiabálták, nekem azt jelenti, hogy csapatként végeztünk jó munkát” – reagált a szurkolók gesztusára Rebrov. Arra a kérdésre, hogy készen áll-e a Ferencváros a BL-csoportkörre, azt felelte, hogy az első meccsen mindenki meglátja majd.

 

Elérkezett az első meccs napja, ma este Barcelonában a világ egyik leghíresebb csapata ellen lép pályára a Fradi, amelynek minden idők egyik legjobbját, a hatszoros aranylabdás Lionel Messit is semlegesítenie kell majd. De a Nou Campban csak az első lépés teszi meg az FTC, hasonló sztárparádé vár ránk egész ősszel.

 

Különös, hogy 25 év után történelmileg is erős csoportba került a Ferencváros, ugyanis csak két olyan kvartett van, amelynek minden résztvevője európai kupagyőztes klub, és az egyik a G jelű (a másik a B). A Barcelona mások mellett ötszörös, a Juventus kétszeres BEK/BL-győztes, a Dinamo Kijev kétszeres KEK-aranyérmes, a Fradi pedig 1965-ben a Vásárvárosok Kupájában diadalmaskodott, amely az UEFA-kupa/Európa-liga közvetlen elődje volt.

 

Ebben a négyesben minden egyes gólt és pontot meg kell becsülni, és bizony az is benne van a pakliban, hogy lesznek nagyobb arányú vereségek, ahogyan az 1995-ben az Ajax és a Real Madrid ellen is megesett. De nem ez a lényeg.

 

Kétféle magyar futballrajongó létezik. Aki látta az 1995-ös Ferencvárost a Bajnokok Ligájában és aki nem látta, mert túl fiatal hozzá. Előbbi a mai napig emlegeti a legendás meccseket, utóbbi irigykedve hallgatja a sztorikat. Most valami hasonló történik, mint huszonöt éve: a Fradi újra ott van a BL-ben, a Barcelona és a Juventus elleni mérkőzései pedig újra generációkon átívelő élmények lehetnek. És ez a legfontosabb.

 

 

Még nincs értékelve
Archívum