Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Hajnal felé, Hajnal után…

Szász Adrián
|
Profimédia Red-dot
|
2015.03.23.
|
Fenyő Miklós komponált fenti címmel egy szívhez szóló kis dalocskát – tessék meghallgatni! –, a nóta a jampiszerelemről szól. Fenyő pedig Újpest-szurkoló. Sokunknak a futball is szerelem, és ha már „a” Hajnal került szóba, nem véletlen a nagy kezdőbetű, hiszen ezzel a vezetéknévvel, mint tudjuk, kiváló középpályás erősíti – a Ferencvárost. Újra.

 

 
[token global site-name]Újra, mert az 59-szeres válogatott irányító az 1996/97-es szezonban (tizenhat évesen!) már magára húzhatta zöld-fehér nevelőegyesülete felnőtt csapatának mezét. Hajnal Tamás azóta vagy félszáz belga első osztályú, majd’ kétszáz német első, illetve második ligás bajnokin, és sok-sok kupamérkőzésen bizonyított. A télen hazatért, mert odakint már nem favorizálták.
 
Itthon a virtuális lelátók (a „fotelszurkolók”) népe kétkedve fogadta, mondván, biztos csak levezetni jött, hétről hétre alibizni fog… Nos, Hajnal a tavaszi szezonban „alibiből” eddig három győzelemre és egy döntetlenre vezette a még gólt sem kapó Fradit, miközben német edzője, Thomas Doll áradozik a profizmusáról, és habként a születésnapi tornán – Tamás március 15-én töltötte be harmincnegyedik életévét – újabb válogatott meghívó landolt a postaládájában. (Tudjuk persze, hogy Dárdai Pál bizalma elsősorban Hajnal nemzetközi rutinjának szól, ami a minden hájjal megkent görögök ellen vasárnap jól jöhet.)
 
A 168 centiméter „magas” játékmester eddig tehát – a szintén karrierje végére hazatérő Gerával együtt – igazolja: még mindig alkalmas a vezérszerepre. Lábjegyzet: már serdülőkorában is az volt; egyszer játszottam ellene, meg is választották a mezőny legjobbjának… 
 
Az pedig, hogy az nb1-ben így, túl a zeniten is meggyőző arányban cselezi ki, futja le, veri át passzaival a nála jóval fiatalabb ellenfeleket, egyszerre az ő dicsérete és a mai generáció kritikája. Mindez a magyar futball remélt új hajnala kapcsán felveti a már-már „Fenyői” kérdést: bár a figyelem most még Hajnal felé (is) irányul, vajon ki/mi jön majd Hajnal után?
 
 
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 értékelés alapján)
Archívum