Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Harsányi Levente – a laikus szakértő

k-1.hu
|
k-1.hu-Presztízs Sport
|
2016.09.15.
|
Szeptember 17-én, szombaton nagyszabású, egésznapos kickbox-gála lesz a SYMA-ban. TEK-es összecsapások után jön csak a java, hazánkba érkezik ugyanis Torino és London után a világ egyik legnépszerűbb kickbox-promóciója, vagyis a Bellator Kickboxing. Ha pedig ez még nem lenne elég, a főmeccset egy Magyarország-Kína vegyesharc csapatverseny vezeti fel. A kínaiak már most meghívták a győzteseket a visszavágóra! A rendezvény speakere, mint mindig, most is a népszerű televíziós, Harsányi Levente lesz.

 

[token global site-name]Levente teljesen laikusként tekint a küzdősportokra. Mielőtt ringspeakernek kérték fel, csupán filmes emlékei voltak a bunyósokról. "Imádom Chuck Norris, Steven Segal és Bud Spencer könnyed és erősebb műfajú filmjeit, de természetesen a kedvencem Bruce Lee volt" - sorolja nevetve, majd felvázolja: a mozikból ellesett mozdulatokat leginkább akkor tudta hasznosítani, amikor egy férfi el akarta lopni a pénztárcáját. A műsorvezetőtől amúgy nem áll messze a sport, sőt, mondhatni lételeme a mozgás. Fiatalon pingpongozott, majd focizott, teniszezett, triatlonozott és még a karatéval is megismerkedett. Igaz, ez utóbbi esetében edzésekre nem járt, otthon, magától próbálkozott, kisfia azonban beleszeretett a sportágba, ennek pedig Levente őszintén örül.
 
Egy-egy rendezvény előtt Harsányi Levente komolyan felkészül a rá váró feladatokra, a mindig laza, vicces sztár ugyanis mérhetetlenül precíz. Három évvel ezelőtt, amikor első kickbox-gáláját vezette speakerként, igazából még nem is tudta, mi vár rá. "A szervezők, a versenyzők, a TEK-részéről, mindenki nagyon rendes volt. Látták, hogy én egy igazi elefánt vagyok a porcelánboltban, akinek segíteni kell" - mondja, majd hozzáteszi, a bírókkal is hosszasan beszélgetett, hiszen az egyes meccsek utáni eredményhirdetések során el kell mondania a pontozási rendszerektől kezdve, a szabályokig minden fontos információt. 
 
[token global site-name]"Az első év nagyon kemény menetelés volt, de később többé-kevésbé belejöttem, ez már a negyedik alkalom, hogy ilyen típusú rendezvényt vezethetek" - hangsúlyozza. Leventére most sem vár könnyű feladat, hiszen ringspeakernek kell lennie, ugyanakkor a közönség felé egyfajta kommentátorként is kell majd tevékenykednie a szombati egésznapos rendezvényen. "Annyi plusz érdekességet tesznek hozzá a szervezők egy-egy ilyen gálához, hogy lassan már azt érzem, én is értek hozzá" - meséli, majd kifejti: sokat beszélget a sportolókkal, például a mérkőzés előtti napon. "Jó látni ezeket a kétméteres hegyomlásokat például vacsora közben viccet mesélni, vagy éppen Jókai bablevest enni, hogy aztán másnap a ringben és a meccsen megmutatkozzon az, mekkora sportemberek is valójában" - mondja.
 
[token global site-name]A mostani kickbox gála azért is lesz különösen érdekes, mivel Laszák Zoltán világbajnoki címmérkőzésen lép ringbe, a célja pedig egyértelműen az lesz, hogy megfossza a francia Karim Ghajjit az övétől. A műsorvezető azt mondja, még nem látta Laszákot bunyózni, így izgatottan várja a szombati főmérkőzést. 
 
A TEK és a Bellator Kickboxing gála bevételét a szervezők a Bethesda Gyermekkórház támogatására ajánlották fel, így aki az összecsapásokra érkezik, az nem csak felejthetetlen bunyók élményével lesz gazdagabb, de hozzásegíti a beteg gyermekeket a gyógyulásukhoz is. A jegyek a helyszínen válthatóak a rendezvény napján 10:00 órától 3000, illetve 5990 forintért. 
Még nincs értékelve
Archívum