Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Hullámvölgyek nélkül

Vida Virág
|
Profimédia Red-dot
|
2015.09.23.
|
A világ egyik szerencsés napsütötte pontján, ahol az ősz beköszöntével nem kell a hajókat szárazdokkba vontatni, és a szörfruhákat a szekrénybe akasztani, él egy tehetséges, magyar származású fiú. Brad Gerlach szörfdeszkájával hódította meg a világ tengereit. A bevándorló – olimpiai negyedik helyezett műugró – Gerlach József fiával, a többszörös szörfvilágbajnokkal Venice Beachen beszélgettünk.

 

[token global site-name]Mikor szoktatok kimenni a vízre? – kérdezem Bradet megzavarva a hullámok kémlelésében.
Korán reggel. Akkor nyugodt a strand, akkor jók a hullámok, és a nap sem éget még. A szörfösök korán kelnek, mint a mosónők (a mosónők korán halnak by József Attila) – mondja mosolyogva. 
De hiába a József Attila-áthallás, Brad már nem beszél magyarul. Ahhoz a második generációs nemzedékhez tartozik, amelyiknek a szülei úgy gondolták, hogy az Újvilágban a beilleszkedésre kell koncentrálni. Erről jut eszébe, hogy nem is vele, inkább édesapjával kellene interjút készíteni, aki műugrásban pontszerző volt az 1956-os olimpián. Édesapjáról Brad nagy tisztelettel beszél, én pedig rákérdezek, szerinte mi lehet a titok nyitja, miért sikeresek a magyarok a versenysportokban. 
 
A teljes cikk a Presztízs Sport 3/9-es számában olvasható. 
Még nincs értékelve
Archívum