Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Kisember, nagy álom

– avagy a derbi, amelyre egy négyéves viszi el a szüleit
Szilvási-Kassai Eszter
|
archív
|
2016.04.19.
|
„Az éjjel soha nem érhet véget, Varázsolj nekünk valami szépet, Repülj velünk a szerelem szárnyán! Indul az utazás, csak erre vártál.” Minden fél évvel ezelőtt kezdődött. A labdarúgásért rajongó családunk a Bajnokok Ligáját nézte az egyik sportcsatornán, az Olympiakos játszott a Bayern Münchennel. Kisfiunk bekucorodott közénk a kanapéra, és várta, hogy elkezdődjön a mérkőzés. Aztán egyszer csak megszólalt a görög csapat indulója, a játékosok pedig kivonultak a pályára. Akkor valami elindult ebben az apró gyermekben. Talán a dal diadalittassága, talán a pireuszi játékosok elszántsága az oka, nem tudom, de az biztos, hogy azon a napon a piros-fehéreket örökre a pici szívébe zárta.

 

[token global site-name]Ez a kisember az élő példája annak, hogy a gyerekek mennyire tudnak lelkesedni: meg kell tanítanunk neki az indulót úgy, hogy egyikünk sem beszél görögül, a Jézuskától karácsonyra olympiakosos párnát kér, minden bajnokit online nézünk, majd egyik nap megjelenik kicsi kezében a malacperselyével, és ezt mondja:„Nekem van egy csomó pénzem, menjünk el Görögországba, az Olympiake meccsére! Elviszlek titeket!”. 
Az a sok pénz persze pár száz forint zsebpénz, a gesztus azonban mindkettőnket meghat. Elkezdjük tervezni a nagy eseményt, a mi első nagy közös túránkat. Kinézzük a meccset, amelyiken a legfergetegesebb lesz a hangulat, ez pedig melyik másik lehetne, mint a Panathinaikosz elleni derbi. A nagybetűs meccs, a futballünnep, amikor harmincezer ember teli torokból buzdítja kedvenc csapatát.
A teljes cikk a Presztízs Sport 4/4-es számában olvasható.
Még nincs értékelve
Archívum