Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Kiütés az ötszörös FA-kupa-győztes ellen!

Pál István
|
Pál István
|
2015.06.29.
|
Az első FA-kupát elhódító csapat Magyarországon? Ezt látnunk kell! A csapatok már melegítenek, amikor megérkezünk a Csörsz utcai pályára. Nem akármilyen mérkőzésre kerül sor, a magyar hetedosztályban szereplő Tabáni LC fogadja az ötszörös FA-kupa-győztes Wanderers FC-t. A legendás angol kupasorozat első kiírását megnyerő londoni klub 1887-ben megszűnt, ezt követően pedig 2009-ben keltették újra életre. Mark Wilson, az együttes játékos-edzője, újraalapítója mondta el, miért éppen Budapesten játszanak felkészülési mérkőzést.

 

[token global site-name]„Az elmúlt években Bulgáriában és Romániában is jártunk – mondja a mindenes. – Egy-egy hosszú hétvégére utazunk ilyenkor, természetesen önköltségen, a játékosok állják a saját útjukat. Ebben a térségben minden olcsóbb, mintha mondjuk Spanyolországba mennénk, a repülőjegyért is keveset kell fizetni. Mérkőzéseket is játszunk, és ki is kapcsolódunk, szórakozunk egy kicsit.”
A férfiakkal együtt utazik a klub női együttese is, a két csapatban kínai, portugál, olasz, dél-afrikai és walesi játékos is szerepel. „Magyar játékosunk még nem volt, de ha jelentkezne, szívesen látnánk” – tör ki a menedzser Markból, megszólítva a Londonban élő honfitársainkat, majd azt is elmondja, mindannyian egy környéken élnek, kezdetben csak összejöttek focizni, aztán 2009-ben jutottak el odáig, hogy klubot alapítsanak. Mivel az eredeti Wanderers FC (amelyet még Forest néven alapítottak 1859-ben) volt a környékük csapata, ezért alapították újra. „Hosszas keresés után eljutottunk az egyik korábbi játékos ükunokájához, aki elmondta, 1887 óta senkinek sem jutott eszébe feléleszteni a Wandererst, ezért nincs akadálya, hogy mi megtegyük. Mindenki munka mellett, amatőrként sportol, a labdarúgás szeretete mellett jótékony célok vezérelnek minket.”
 [token global site-name]Csibra Márton, a hazaiak játékos-edzője tiszteli az ellenfelet, a nagy múltú vetélytárs elleni összecsapást ennek megfelelően komolyan is veszi. „Csapatunk korábbi kapusa, Matthew Gordon Watson-Broughton szervezte le az összecsapást. A legfontosabb, hogy sportszerű, jó hangulatú mérkőzést játsszunk, de természetesen hazai pályán győzelmet várok el a fiúktól” – adja ki az ukázt a kezdő sípszó előtt. A két csapat között egyébként több hasonlóság is van, ugyanis például a magyarok is munka mellett, önköltségen fociznak, nyáron nekik sem teljes a keretük (aki focizott már a BLASZ IV-ben, vagy egy-két osztállyal feljebb, az tudja, mennyire nehéz még a legbővebb keretű csapatok játékosait is összetrombitálni a nyári szabadságolások idején).
Hogy a Tabáni LC szakvezetője mennyire nem a levegőbe beszélt a győzelemre töréssel, azt mutatja, hogy gól nélküli első félidő után lehengerlő játékkal, szép akciókat vezetve, remek gólokat lőve győz 5–1-re együttese a nagy múltú Wanderers ellen. Talán az előző napi vereség, a legutóbbi szezonban a BLASZ I-ben szereplő Kelen SC elleni 6–3-as zakó (állítólag többen Puskásékat emlegették a lefújás után) nyomait még nem heverték ki az angolok, de szakvezetőjük másban látja a vereség legfőbb okát: „Többünk teljesítményére is rossz hatással volt az előző esti kikapcsolódás, elég sokáig elhúzódott a kimaradásunk…” Bizony, az amatőr futballban nem nehéz rájönni az ok-okozati összefüggésekre, de egyrészt ez mit sem von le a hazaiak érdemeiből, másrészt pedig, ahogy a vendégek vezetője mondja: „Az a lényeg, hogy nagyszerűen éreztük magunkat.”
 
Nem minden amatőr
 
Két apróságra hívnánk fel a figyelmet. Az angolok a meccseiket két, a kapuk mögött elhelyezett kamerával vették fel, mint elmondták, vissza szokták nézni, de elsősorban nem elemzési, hanem szórakozási célból. A másik a Wanderers FC honlapja, amely kenterbe veri sokkal magasabban jegyzett magyar klubokét is.
 
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 értékelés alapján)
Archívum