Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Legjobbját a legrosszabbkor engedte el a Fradi? Déja vu...

B.P.
|
ProfimEdia-Red Dot
|
2019.08.12.
|
Általános vélekedés, hogy Davide Lanzafame az NB I egyik legjobb játékosa. Habitustól függően sokan még az „egyik” szócskát is elhagynák az iménti mondatból. Így vagy úgy, a Juventust is megjárt olasz támadó egyértelműen a Fradi vezére volt. Már szigorúan múlt időben, mivel a zöld-fehérek eladták őt a Honvédnak, közvetlenül a Dinamo Zagreb elleni BL-selejtezős visszavágó előtt. A horvátok már örülnek, a fradisták bosszankodnak. Okos ötlet volt?

 

[token global site-name]Davide Lanzafame tavaly nyáron szerződött a Ferencvárosba a Honvédtól, amellyel magyar bajnok és gólkirály is volt. Mindezt az előző szezonban zöld-fehérben megismételte: az NB I aranyérme mellett a gólkirályi címet is újra megszerezte Holender Filippel holtversenyben. A 32 éves olasz csatár az NB I-ben 95 mérkőzés alatt 50 gólt és 30 gólpasszt mutatott fel eddig. Ez alapján tényleg ő a liga legjobbja az elmúlt néhány évben.
 
Nem véletlen, hogy Horvátországban örültek a távozása hírének, egyöntetűen úgy fogalmaznak a horvát lapok, hogy a Fradi legjobbja távozott a Dinamo elleni visszavágó előtt. Még csak most indul be igazán a 2019–2020-as idény, de már most kijelenthető, hogy a ferencvárosiak szempontjából a keddi BL-selejtezős visszavágó a szezon legfontosabb meccse. 
 
Az idegenbeli 1–1 után ha hazai pályán kiharcolja a továbbjutást a Fradi, már biztosan csoportkörös lesz az Európa-ligában, de közben megmarad az esély a BL-főtáblára is, amihez már csak egyetlen lépésre kerülne. Ellenben egy esetleges vereség esetén az egész nemzetközi szereplés akár kudarcba is fulladhat, tehát nagyrészt a Dinamo elleni második felvonáson dől el, hogy milyen megítélés alá esik majd a Fradi mostani szezonja a végén.
 
Ilyen szituációban megválni a csapat egyik legjobbjától, akit a szurkolók is kedveltek, minimum merész húzás. Jó példa erre éppen a Dinamo, amelynek legjobbjáért, az első találkozón a Fradi kapujába is betaláló Dani Olmóért sorban állnak az európai topcsapatok. A hírek szerint a Manchester United, a Bayern München és nevelőklubja, a Barcelona is szerződtetné a 21 éves spanyolt, ám a horvátok kijelentették, hogy a Ferencváros elleni párharc végéig nem mehet sehová. Merthogy a Dinamónál is ez a szezont leginkább meghatározó csata.
 
Amit a Dinamo megtett Olmóval, azt a Ferencváros nem tette meg Lanzafaméval, és ennek apropóján eszünkbe jut egy régi történet, ugyanis a zöld-fehérek nem először voltak ennyire előzékenyek távozni készülő legjobbjukkal. Legutóbb 2004-ben járt a csapat közel ahhoz, hogy bejusson a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Akkor az utolsó körben a Sparta Prague ellen csak egy hajszál hiányzott: a hazai 1–0-s győzelem után idegenben ugyanilyen különbségű vereség következett, majd a hosszabbításban a csehek jutottak tovább. 
 
Akkoriban Gera Zoltán volt a Fradi ásza, aki a BL-selejtező második fordulójában az albán FK Tirana ellen még játszott, de a Sparta Prague elleni sorsdöntő harmadik kör előtt eladták a Premier League-be a West Bromwich Albionnak. Pedig mondhatták volna neki azt, amit most a Dinamo Olmónak: még utoljára segíts nekünk, mert lehet, hogy a te klasszisod kell a sikerhez, aztán mehetsz, ahová csak szeretnél! 
 
2004-ben hiányzott az a plusz, amit Gera jelenthetett volna a Fradinak. Nehogy 15 évvel később is hiányozzon az az extra, amire csak Lanzafame lehetett volna képes a jelenlegi keretből… 
 
Még nincs értékelve
Archívum