Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Lesz-e D.u. 3…?

avagy ellopják-e a rendszerváltást?
Szurmai János
|
ProfimEdia-Red Dot
|
2016.06.22.
|
A magyar labdarúgás nagy kérdése Dárdai után 2-ben, hogy lesz-e új magyar labdarúgás Dárdai után 3-ban?

 

[token global site-name]Alig húsz hónappal ezelőtt korszakváltás történt a magyar labdarúgásban: egy szokásos, szégyenteljes kudarc után (1-2 idehaza Észak-Írország ellen), a Bundesligában nevelkedett Dárdai Pál került a válogatott élére. Hogy ez milyen éles határvonalat jelentett, azt a legkevésbé sem kell bizonygatni, nem is ezért írom le most a tényeket, hanem csak azért, mert iszonyatosan jólesik…
 
Szóval: a magyar válogatott azóta nemcsak, hogy kijutott az Európa-bajnokságra, hanem jövő héten nyolcaddöntőt játszik. Na, de hogyan jutott ki? Nem fű alatt, egy szerencsés csoportharmadikként, hanem oda-vissza két vállra fektetve a norvégokat. Az Eb-n pedig tartásával és játékával kivívta magának a szakma és a közönség tiszteletét.
 
De nem csak az eredmények a fontosak, hanem sokkal inkább az a mentalitás és hozzáállás, amit láthatunk tőlük, s ami olyannyira eljutott az emberek szívéig, hogy lassan állandósul a forgalomkorlátozás a 4-es, 6-os vonalán a Nyugatinál. A helyzet odáig fajult, hogy Dzsudzsák kijelentette, „… tizenöt millióan voltunk a pályán…”, ami szép szám, csak nem pontos.
 
A tizenötmillió magyarhoz még adjunk hozzá három németet: Bernd Storckot, Andy Möllert és Thomas Dollt. (Bár Möllert már nem is tudom, hova kell statisztikailag számolni… ha nekem valaki két éve  azt mondja, hogy egy német világ- és Európa-bajnok, egy meglett férfiember  egyszer még a pálya szélén állva megkönnyezi a magyarok vezető gólját… és hát ahogy Thomas Doll pár napja a német televízióban elvi alapon hangoskodott egyszerre mindenkivel, hogy „az nem volt tizenegyes…”).
 
Adjuk hozzá ezeket a németeket, mert amit ők hozzáadtak a magyar labdarúgáshoz, azzal és csak azzal érkeztünk el a sorsfordító ponthoz:  szakmát,  a világszintű elméleti hátteret, vegytiszta profizmust, annak minden kellékével, ideértve a szenvedélyes motiválást is.
 
Nem kérdés,  hogy  ez a közös sikerünk az ő sikerük – és az sem kérdés, hogy mindezt a magyar szakmai közeg egy részének ellenállásával szemben tették meg. Továbbá az is nyilvánvaló, ezeknek az embereknek nincs többé helyük a labdarúgásunkban. Ugyanakkor őszintén tartok tőle, hogy nemcsak felszállnak erre a most induló új hajóra, hanem egyből  a VIP-fedélzeten látjuk majd őket integetni.
 
A kérdés az, hagyjuk-e, hogy ellopják a rendszerváltást? Mert ezen dől el minden. De azt is mondhatnám, rajtuk dől el minden: a német szakmát támogató csúcsvezetésen, a médián és nem utolsó sorban a közönségen.
 
El a hozzá nem értő kezekkel a magyar csapatoktól! Kezdjük egy komoly intézkedéssel, hogy mindenki megértse!
 
Mondjuk, az olyan  „szakemberek” összes sportszakmai bizonyítványát, akik csak alsóbb osztályokban képesek játszatni extra tehetségeket, hajnalban a vár fokán tépjük össze, s a négy darabot tűzzük ki az ország négy stadion beléptető kapujára!
 
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 értékelés alapján)
Archívum