Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Lesz-e Hosszúhoz fogható világsztárunk?

Bogáth Patrik
|
ProfimEdia-Red Dot
|
2020.07.06.
|
Zsinórban hatodszor választották meg Magyarország legértékesebb sportolójának Hosszú Katinkát. Olyan ranglistáról van szó, amelyen nem elég klasszisnak lenni abban, amit csinál az ember, de kell hozzá a jelentőségteljes személyiség is.

 

[token global site-name]Külföldön nagy hagyománya van a „listázásnak”: üzletembereket, színészeket, hírességeket, sportolókat mérnek össze mindenféle szempontok alapján. Élen jár a dologban a Forbes, amelynek a magyar kiadványa az amerikai minta alapján évről évre rangsorolja a legértékesebb hazai sportolókat. Hangsúlyozzuk: nem a legjobbat, hanem a legértékesebbet.
 
Ebben benne van a sporteredmények mellett az üzleti eladhatóság, hogy mennyire népszerű valaki a támogatók körében. Továbbá benne van a közösségi médiajelenlét, a sporton kívüli élet, a véleményvezér-szerep és így tovább. Ebben a „vegyesben” pedig Hosszú Katinka éppolyan verhetetlen, mint a medencében 400-on – immáron a hatodik éve szerepel a Forbes-lista élén.
 
Hosszú tekintélyes eredménysorát itt most nem sorolnánk fel, úgyis kívülről fújja mindenki a címeit. Viszont üzletileg is elképesztően kapós: közel félmilliós Facebook-tábor, több mint 400 ezres Insagram-bázis, plusz olyan szponzorok, mint a MOL vagy a Mercedes. Emellett sportvezetői babérokra is tör, motorja volt egy pénzdíjas sorozat, az International Swimming League elindításának.
 
Olyan komplexen meghatározó, hogy egy ilyen listán nem lehet kérdés az első helye. És ez így maradhat még egy darabig. De meddig?
 
Vannak trónkövetelők. Milák Kristóf azzal, hogy Michael Phelps világcsúcsát megdöntve világbajnok lett 200 pillangón, sportszakmailag megérkezett arra a szintre, amin Katinka évek óta tündököl. Persze Miláknak még kell bizonyítania, de a képességeit mindenki látja. Ugyanakkor ő sokkal visszahúzódóbb természet – a facebookos jelenléte szinte a nullával egyenlő, az Instán sincs még 50 ezer követője.
 
Michelisz Norbert és Liu Shaolin Sándor az eredményei, a személyisége, az üzleti eladhatósága alapján is odaérhetne Katinka közelébe, ha… Ha az úszáshoz képest nem egy sokkal kisebb tábort megmozgató bajnokságban, illetve sportágban szerepelne.
 
Üzletileg rengeteget számít ugyanis, hogy mekkora az adott a sportág piaca. Innen nézve pedig Szoboszlai Dominik lehet a legesélyesebb arra, hogy egy napon letaszítsa Hosszút a trónról. Futballistaként neki nem kell a világ legjobbjának lennie, elég ha csak az elit, mondjuk a top 100 tagjává válik, és a piaci értéke máris lehet akkora vagy még sokkal nagyobb is Katinkáénál.
 
Jelenleg pedig úgy tűnik, hogy a Salzburg 19 éves középpályásának minden esélye megvan arra, hogy a magyar futball várva várt nemzetközi sztárjává váljon. Ráadásul a személyisége, a vagány nyilatkozatai mind eladhatóbbá teszik, mert felfigyelnek rá az emberek. Nemrég megválasztották az osztrák liga legjobbjának, és a nyáron nagy valószínűséggel topligába igazol. Azzal még nem lesz Hosszú előtt, de ha így folytatja, néhány éven belül megelőzheti.
 
 
 
 
 
Még nincs értékelve
Archívum