Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Ma már elhisszük, hogy sikerülhet

Bogáth Patrik
|
ProfimEdia-Red Dot
|
2020.09.01.
|
Sorsoltak az UEFA nyoni székházában, és a Ferencvárosnak csakúgy, mint egy évvel ezelőtt, a horvát bajnok Dinamo Zagrebbel kell megküzdenie a Bajnokok Ligája csoportköréig vezető úton. Komolyan bízunk benne, hogy sikerül revansot venni a tavalyi vereségért.

 

[token global site-name]Ez itt most nem a magyar sportban, s különösen a futballban jellemző hurráoptimizmus, ami általában addig szokott tartani, amíg útjára indul a labda… Tavaly így volt, akkor is sokan hitték, remélték a Fradi továbbjutását a Dinamo ellen. Emlékszem, a meccs reggelén én a belváros felé igyekeztem Budapesten munkába vonattal, a peron túloldalán meg mindenre elszánt szurkolók, vádlijukra tetovált Fradi-címerrel várakoztak a Zágrábba tartó járatra.

 

És az odaútnál csak a hazaúton lehettek még bizakodóbbak, no nem a kétszer 300 kilométeres út alatt elfogyasztott sörmennyiség áldásos hatására, hanem a csapatuk játékának köszönhetően. Tavaly az első meccsen alaposan meglepte Szergij Rebrov Fradija a Dinamót, hiszen idegenben 1–1-es döntetlent ért el, ami után rögtön közelebbinek tűnt a továbbjutás lehetősége. Akkor Sigér Dávid szerezte a sokat érő gólt, de sajnos ezzel csak meghúzogatta az oroszlán bajszát…

 

A visszavágóra vért ivott zágrábiak érkeztek, akik bebizonyították, hogy gyorsabbak, dinamikusabbak (naná, Dinamo…), technikásabbak, összességében felkészültebbek a nemzetközi futball kihívásaihoz. A spanyol válogatott Dani Olmo vezérletével a meccs bizonyos szakaszaiban a Fradira nézve már-már megalázó győzelmet arattak. Akkor talán még az Üllői úti 4–0-s söprésből góllal és gólpasszal részt vállaló Olmo sem gondolta volna, hogy a szezon végén BL-elődöntőt játszik majd – ugyan a Dinamo kiesett a BL-csoportkörben, de ő közben átigazolt a legjobb négyig menetelő RB Leipzigbe.

 

Most azonban valóban egyenrangú ellenfele lehet a Dinamónak az egy évvel tapasztaltabb, Rebrov kívánalmai szerint jobban összeérő Ferencváros. Merthogy tavaly óta sok víz folyt le a Dunán, és a magyar bajnok az Európa-liga csoportkörében edződve helytállt a spanyol Espanyol és az orosz CSZKA Moszkva ellen is – előbbivel oda-vissza ikszelve, utóbbit idegenben le is győzve. Ezek már olyan eredmények voltak, amelyek alapján úgy érezhettük, hogy a Fradi végre felnőtt a nemzetközi szinthez.

 

Aztán nemrég jött egy újabb Sigér-gól, egy bődületes bomba a Celtic kapujába. A rendszeres BL-szereplő skót rekordbajnok ellen talán joggal temették előre a kilencedik kerületieket, de sikerült bevenni Glasgow-t is. Sigér vezető gólja után óriási nyomás alatt állt a magyar kapu, mégsem roppant össze a csapat a nagynevű ellenfél ellen. Ezek után komolyan lehet állítani, hogy a Dinamo ellen is lehet, sőt van keresnivalója a Fradinak, amely 1994 óta üldözi a BL-csoportkört.

 

Persze most is benne van, hogy a zágrábiak örülhetnek majd a végén, mert az esélyek még mindig mellettük szólnak elsősorban. De már nem olyan mértékben, mint egy éve, és a gálázós 4–0-nál izzasztóbb ütközetre számíthatnak.

 

Még nincs értékelve
Archívum