Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Magyar szupererő: apaüzemmód

B.P.
|
ProfimEdia-Red Dot
|
2019.10.29.
|
Dibusz Dénes olyanokat véd, amilyeneket a Bajnokok Ligájában látunk, de talán Marc-André ter Stegen vagy Manuel Neuer sem mutat be hasonlókat. Az iménti mondat nem tőlünk származik, hanem a Ferencváros magyar válogatott középpályásától, Sigér Dávidtól, aki így méltatta csapattársát. Habár az összehasonlítás kissé túlzó, tény, hogy Dibusz nagyszerű formában véd az utóbbi időben, ami a Fradinak két idegenbeli bravúrgyőzelmet is hozott a múlt héten: előbb Moszkvában, aztán Székesfehérváron.

 

[token global site-name]Kevesen hitték volna, hogy Dibusz Dénes a CSZKA Moszkva elleni Európa-liga mérkőzésen és a Fehérvár elleni bajnoki aranyrangadón összesen csak egy gólt kap majd, a Ferencváros pedig hat ponttal gazdagodik. Pedig így történt, és a siker kulcsfigurája a mindkét mérkőzésen óriási védéseket bemutató kapus volt.
 
Régóta tudjuk, hogy kiváló képességekkel van megáldva, és vele kapcsolatban az sem elhanyagolható szempont, hogy tanult ember, közgazdaságtanra járt az egyetemen. Dárdai Pálnál debütált a magyar válogatottban még 2014-ben, és a pletykák szerint a magyar válogatottsági rekorder Király Gábor akkor azt mondta róla, hogy ő lesz az utódja. Talán az sem véletlen, hogy egy időben komolyan szóba került az is, hogy a Dárdai vezette Hertha leigazolja.
 
Végül egyik sem történt meg: Dibusz maradt a Fradiban, és a válogatottban sem ő, hanem a Bundesligában remekelő Gulácsi Péter lett Király visszavonulása után az első számú megoldás. Az utóbbi egy-két évben úgy tűnt, hogy Dibusz szép lassan beleszürkül a magyar bajnokságba, és nem képes nemzetközi szinten is kiemelkedő teljesítményre. Magyarán elérte a határait, és nincs több benne. 
 
Hogy egy kicsit megrendült benne a bizalom a Fradinál is, azt jól jelezte, hogy a nyáron komoly riválist hoztak a nyakára, hiszen a Honvédtól szerződtetett Gróf Dávid az NB I egyik legjobb kapusa volt, a válogatott keretbe is meghívót kapott. Dibusz azonban úgy reagált a versenyhelyzetre, ahogyan a legjobb profik szoktak: felvette a kesztyűt és megharcolt a helyéért. Azóta lényegében bombaformában véd, 28 évesen komoly lépést tett előre a karrierjében.
 
Halkan megjegyezzük, hogy nemcsak Gróf érkezése rázhatta fel a kapust, hanem magánéleti események is: szeptemberben feleségül vette párját, aki várandós, így Dibusz hamarosan apai örömök elé néz. Nem ez az első eset, hogy egy magyar labdarúgó hasonló okokból kap új erőre, tavaly a Fehérvár Európa-ligás menetelésének főszereplője, Kovács István mesélt arról, hogy apaként jobb labdarúgóvá is vált.
 
Hát ha csak ezen múlik a magyar foci fejlődése, jöjjön az a baby boom! 
 
Még nincs értékelve
Archívum