Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Megbecsültség

Bogáth Patrik
|
ProfimEdia-Red Dot
|
2020.02.11.
|
Múlt héten újra üzemanyagot kaptak a kárörvendők, amikor érkezett a hír az Egyesült Arab Emirátusokból, hogy a kiesés elől menekülő Al-Ittihad Kalba szerződést bontott Dzsudzsák Balázzsal, hogy egy holland szélsőt igazolhasson le a helyére. Szerencsére nem lehetett sokáig „kárörvendeni”…

 

[token global site-name]Érdekes a magyar néplélek. Amikor Dzsudzsák Balázs mesterhármast rúgott a PSV Eindhoven színeiben az Ajax elleni holland szuper rangadón, mindenki akart tőle egy aláírást. Amikor a 2016-os Európa-bajnokságon duplázott Portugália ellen, egálra hozta a meccset és a Cristiano Ronaldóval szembeni gólpárbajt, megsokasodtak a Dzsudzsák-feliratú válogatott mezek a lelátókon.
 
Aztán amikor kifogyott a benzin a luxusautójából a Lánchídon, kiröhögték, pedig biztos mindenki életében történt már ha nem is pont ilyen, de hasonlóan ciki dolog a saját figyelmetlenségéből. Amikor Eindhovenből nem valamelyik topligába, hanem az ötször annyit fizető Anzsi Mahacskalába szerződött, mindennek elmondták, pedig hányan adják fel nap mint nap az álmaikat a pénzesebb karrierért.
 
Szóval amikor sikeres, akkor a legjobb haver, amikor nem jön össze neki valami, akkor lelkiismereti kérdések nélkül bele lehet rúgni. Így történt ez akkor is, amikor az Al-Ittihad Kalba teljesen váratlanul bejelentette a kirúgását. Csúnyán váltak el tőle, az átigazolási időszak utolsó pillanatában, mondhatni kitoltak vele, ahogy csak bírtak. Ha a barátunkkal történik hasonló, sajnáljuk, támogatjuk, biztatjuk. Dzsudzsákot viszont ki lehetett röhögni, hogy már egy ilyen gyenge csapatnak sem kell.
 
Pedig mint mindig, a valóság most is árnyaltabb volt ennél, ugyanis a 33 éves játékos egyáltalán nem játszott rosszul ebben a szezonban, csak ezek a hírek már nem érnek el ilyen könnyen hazánkba a Közel-Keletről. 14 bajnokin három gólt és öt gólpasszt hozott össze a Kalbában, ami 2019 egyik legnépszerűbb sorozatából idézve, „nem jó, de nem is tragikus” mutató. Ami ennél azonban sokkal beszédesebb, hogy több mint 50 gólszerzési lehetőséget alakított ki, ami a legtöbb ebben a szezonban, ráadásul egy kiesés ellen küzdő csapatban.
 
Ha ezt itthon sokan nem is tudták, a térségben látták, így aztán a bajnokság egyik legjobb csapata, az Al-Ain rögtön le is csapott Dzsudzsákra. 13-szoros bajnok, ázsiai Bajnokok Ligája-győztes klubról van szó, amely 2018-ban második lett a klubvilágbajnokságon – a döntőben csak a Real Madridtól kapott ki. A Kalbával szemben az Al-Ain a bajnoki címért küzd a jelenlegi szezonban is, tehát a magyar válogatottsági rekorder sorsa jobbra fordult a klubváltással. Noha nem így tervezte, de magának köszönheti, mert megdolgozott érte az elmúlt négy évben. Elfogadták és megszerették az országban, ezért kapott ilyen jó lehetőséget.
 
Itt az ideje Dzsudzsákkal kapcsolatban elengedni, hogy mi történt közel tíz évvel ezelőtt, miért nem ide vagy oda ment. Az ő élete, az ő pályafutása, senkinek nem tartozik semmivel. Azt viszont magyarként értékelhetnénk, hogy akármerre járt, ott jó hírét vitte hazánknak. Lehet ezen röhögni vagy utána csinálni. De ha utóbbi nem megy, akkor előbbit nem javasoljuk… 
 
Még nincs értékelve
Archívum