Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Megkeresztelkedett, hogy gólt lőjön – hiába!

B.P.
|
ProfimEdia-Red Dot
|
2019.09.16.
|
Ugye megvan az érzés, amikor a rettegett iskolai matek témazáró előtti este az ember már csak a felsőbb erőkben reménykedik? Ki Istenhez fohászkodik, mások a kabalafigurájukban bíznak. Lassan így vannak ezzel a Honvédnál is, amely az előző szezonban élcsapatnak számított az NB I-ben, a mostani idényt viszont gyengén kezdte, a hétvégén már az ötödik vereségét szenvedte el hat forduló alatt. De igazából van is olyan játékosa a kispesti csapatnak, aki már ténylegesen felülről várja a megoldást: Batik Bence megkeresztelkedett, hogy véget vessen a gólcsendjének.

 

[token global site-name]„Nem tudom, miért nem tudok gólt szerezni! Majdnem mindegyik mérkőzésen van nagy helyzetem, nem tudom, mit kellene tennem... Múlt héten voltam templomban, megkeresztelkedtem... Nem tudom, hogy még mit kell csinálnom” – mondta csalódottan a 25 éves labdarúgó, miután a Fehérvár elleni bajnokin kétszer is betalálhatott volna, ám az első kísérletével a kapufát találta el, a másodiknál pedig Kovácsik Ádám kapus védett bravúrral. Végül ki is kaptak a kispestiek 1–0-ra…
 
Egyfelől jó látni egy magyar labdarúgót, akit láthatóan őszintén bánt az eredménytelenség és képes őszintén beszélni is az érzéseiről. Ez mindenképpen becsülendő Batik Bencében, sokkal emberibb és szimpatikusabb lett ezzel a nyilatkozatával a szemünkben. Mindannyiunk életében vannak olyan időszakok, amikor azt érezzük, hogy mindent megteszünk, mindent beleadunk, mégsem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretnénk. Futballban erre általában azt szokták mondani, hogy „mindig kifelé pattan a labda”, de mennyivel jobb volt nem ezt a sallangot, hanem valami személyest hallani Batiktól!
 
Ugyanakkor az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy amikor az említett matekdolgozatot hoztuk példaként, mindig csak azoknak volt szükségük arra, hogy egy felsőbb erő segítsen rajtuk, akiknek nem volt eléggé magabiztos a tudásuk. Ennek hiányában pedig sem Isten, sem kabala nem segített rajtuk. Ha egy labdarúgó eljut odáig, hogy már nem az edzésben, hanem a templomban bízik, az azt jelenti, hogy valami nem stimmel a csapat felkészítésével. Mert persze lehet hinni Istenben, de amikor egy játékos gólhelyzetben van, egyedül az dönti el, hogy sikerrel jár vagy sem, hogy saját magában mennyire hisz. 
 
Az pedig azon múlik, hogy mennyire készítették fel az előtte álló kihívásokra. Erre viszont már nem Batiknak, hanem a Honvéd irányítását a nyáron átvevő Giuseppe Sannino edzőnek kell tudnia a választ. Az eredményeket mindenki látja… 
 
Még nincs értékelve
Archívum