Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Megszokni vagy megbecsülni – nem mindegy!

B.P.
|
archív
|
2019.12.02.
|
Az elmúlt hétvégén egy teljes félidőt emberelőnyben játszva is kikapott hazai pályán a Dortmund ellen a Hertha, amelynek kispadján már az Ante Covic helyét átvevő Jürgen Klinsmann ült. Mindez azt jelenti, hogy a berlini klub visszacsúszott a kiesőzónába a tabellán. Oda, ahol Dárdai Pállal négy teljes szezon alatt egy pillanatra sem járt.

 

[token global site-name]Legutóbb azelőtt voltak kiesési gondjai a Herthának a Bundesligában, hogy Dárdai Pált nevezték ki a csapat vezetőedzőjének. 2015 februárjában berlini klublegendaként állították a magyar szakembert a német élvonalbeli csapat élére. Nagy bajban volt akkoriban a Hertha, ugyanis Jos Luhukay kiesőhelyen adta át neki a stafétát, és sokak szemében egy végső, elkeseredett húzás volt Michael Preetz sportigazgatótól, hogy a komolyabb edzői tapasztalattal nem rendelkező Dárdaira bízta a megmentő szerepét.
 
Aztán Pali tökéletesen hozta a figurát. Rögtön az első meccsét megnyerte a Mainz ellen a szétesőfélben lévő együttessel, a szezon végére pedig a 15., bennmaradó helyre kormányozta azt. Ezután négy éven keresztül meg sem fordulhatott a kiesés gondolata a Hertha-szurkolók fejében, ugyanis Dárdai sokszor erőn felül teljesítve, többnyire a Bundesliga felsőházában tartotta a gárdát. Az Európa-liga szereplés is összejött, de ami ennél is fontosabb volt, hogy az irányítása alatt soha, egyetlen forduló végén sem állt a kiesőzónában a klub. 
 
Még az utolsó, összességében leggyengébbnek ítélt szezonjában sem csúszott a 11. helynél hátrébb a tabellán egy pillanatra sem a berlini csapat. Egy idő után sokakat megtéveszthetett a jó szereplés, és azt hihették, hogy Dárdai valójában már nem úttörője, hanem akadálya a Hertha további fejlődésének. Ezért aztán az előző évad végével elküldték, ő maga pedig udvariasan megköszönte a lehetőséget, és szeretett együttesét védve közölte, maga is úgy érezte, hogy elfáradt, jól jön a pihenés.
 
Közben persze lehet, hogy sejtette, mi lesz a vége… Ma már mindenki tisztán látja, hogy mire képes a Hertha Dárdai nélkül – mindössze fél évvel a távozása után újra a kiesőzónában van az együttes. Ott, ahol már több mint négy éve nem járt.
 
Úgy általában igaz, hogy a jóhoz könnyű hozzászokni. Az élet más területéről példát hozva, egy gondoskodó édesanya szeretete a legtöbb gyereknek magától értetődővé válik. Sőt néha talán még idegesítő is. Az a baj, ha csak akkor fogja fel az ember az értékét, amikor eltűnik az életéből és a megszokásból hiány képződik.
 
A Herthánál most megtanulták a fájdalmas leckét, hogy a jóhoz könnyű hozzászokni, még könnyebb sírni utána, de a legkönnyebb megbecsülni lett volna.
 
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 értékelés alapján)
Archívum