Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Melegszívű jéghercegnő

Szita Mónika
|
ifj. Nagy György
|
2019.02.20.
|
Beleégett az emlékeinkbe a bőrszerkós vagány csaj képe, aki a 2018-as téli olimpián merész húzással egy AC/DC slágerre futotta rövidprogramját. Az pedig egészen friss élmény, ahogy az idei kontinensviadalon láttuk a könnyeit potyogni a jégen. De nincs itt semmi ellentmondás, kérem. Két ország, két verseny, két különböző év, de Tóth Ivett ugyanaz – csak éppen komoly utat tett meg a két citált program között. Lélekben és kilométerekben egyaránt. Viszont nagyon úgy néz ki, most a helyén van. És erősebb, érettebb, céltudatosabb, mint valaha.

 

[token global site-name]– A szokásos téli nyavalya?
– Korántsem – válaszol fátyolos hangon az olimpikon műkorcsolyázó Tóth Ivett. – Szerencsére nagyon ritkán dőlök ki ennyire. Közel másfél éve nem voltam igazán beteg.
– Pedig egész sokat tartózkodsz fagyos közegben.
– Ez kétségtelen, de a jégen nem fázom. Edzésen rétegesen öltözöm fel, verseny közben pedig egész kellemes a levegő a pálya körül. Egyébként pedig – téli gyerek lévén – jobban is szeretem a hideget, mint a kánikulát. Előbbi ellen könnyebb védekezni.
– Milyen beteg vagy?
– Nem az a kimondott türelmes fajta. Hiába a rossz közérzetem, ilyenkor is csak mennék, és tenném a dolgom, mert a négy fal között ülve haszontalannak érzem magam. Bár legalább tudok sokat aludni, úgyhogy azért előnye is van.
– Mennyi az a sok?
– Tegnapról mára például 11 óra. Ha abból indulok ki, hogy vannak időszakok, amikor a felkészülés és az iskolai teendők úgy érnek össze, hogy ennek a felével kell beérnem, ez több is, mint elég.
 
Igényesség, példamutatás
 
– És mi a helyzet az ilyen húzósabb hetekben?
– Előfordul, hogy csak a jégen kötöm össze a hajam (nevet). A mi sportágunkhoz szorosan hozzátartozik az igényesség, főleg, ha a körülötted lévő műkorcsolyás kislányok felnéznek rád, másolni akarnak téged. Nekik pedig példát kell mutatnod, amibe beletartozik a megjelenés is. Így – ha nem is a tükör előtt, de – legkésőbb az edzés rajtjára rendbe teszem a frizurám egy nehezebb ébredés után is.
– Akkor innen nézve egy fotózás, ahol kisminkelnek, elkészítik a hajad, csoda szép ruhákba öltöztetnek – hogy ilyen bámulatos fotók készüljenek rólad –, nem is olyan nagy dolog.
– De igen!  Nagyon élvezem, hogy így sürgölődtek körülöttem. A versenyek előtt magam gondoskodom a sminkemről és a hajamról, de az eredmény közel sem olyan, mint amikor profik foglalkoznak velem. Azt nem mondom, hogy minden héten vágynék erre, de néha jólesik kipróbálni.
 
A teljes cikk a Presztízs Sport 7/2-es számában olvasható.
 
Még nincs értékelve
Archívum