Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Mi lesz veled, Újpest?

Bogáth Patrik
|
fradi.hu
|
2020.06.22.
|
Van az a szokás a futballban, hogy ha egy csapat idő előtt bebiztosítja a bajnoki címét, a soron következő ellenfele a bevonulásnál díszsorfalat áll neki. Különös pikantériája van a dolognak, ha ezt épp az ősi riválisnak kellene megtennie. Az Újpest tüntetett a szokás elhagyásával a Ferencváros ellen.

 

[token global site-name]Talán jelentéktelen dolognak tűnik a díszsorfalas balhé, de nem az. Egy szép gesztusról van szó, mellyel elismerik a mezőnyből kiemelkedő bajnokot. Mert ha egy csapat fordulókkal a vége előtt bebiztosítja a bajnoki címét, akkor az tényleg kiemelkedik. A nagyszerű teljesítményt tisztelni pedig sosem szégyen. Még akkor sem, ha a nagy rivális ellen ez kissé talán kellemetlennek is tűnhet.
 
„Sajnáljuk, hogy ha itthoni sorfalat említünk, akkor a Paks, ha nyugat-európait, akkor a Sevilla, a Liverpool vagy a Chelsea példáját nem követi az Újpest. Persze, a tiszteletadástól függetlenül nagyon tudunk örülni a harmincegyedik bajnoki címünknek” – reagált az elmaradó díszsorfalra az FTC vezérigazgatója, Orosz Pál.
 
Nemes bosszút állt a Fradi, ugyanis Franck Boli góljával 1–0-ra legyőzte az Újpestet a rangadón. Egy olyan meccsen, amelynek a zöld-fehérek szempontjából már semmilyen tétje nem volt, a lila-fehéreknek viszont nagyon is számított, hiszen menekülnek a kiesés elől. Pontosabban menekülnének, de ahhoz pontot is kellene szerezni.
 
Rossz így látni az Újpestet, hiszen az NB I történetének egyik legsikeresebb klubjáról van szó. 20 bajnoki címével harmadik az örökrangsorban, csak a 31-szeres aranyérmes Fradi és 23-szor ünneplő MTK előzi meg.
 
Persze a húsz újpesti bajnoki cím lassan kezd olyan lenni, mint a fiatalabb generációknak az 1986-os vb, amelyen ott volt a magyar válogatott. Tudják, hogy megtörtént, csak egyre nehezebben képzelik el. A legutóbbi újpesti arany immáron 22 éves, ideális esetben már egyetemi diplomája is lehet annak, aki azzal egy időben született.
 
Hol vannak már az 1998-as aranycsapat vezérei? Várhidi Péterrel a kispadon, Szűcs Lajossal, Szlezák Zoltánnal, Kozma Istvánnal, Kovács Zoltánnal, Herczeg Miklóssal, Fehér Csabával, Sebők Vilmossal, Véber Györggyel, Tóth Norberttel, Pető Tamással a pályán… 
 
Helyettük történelmi mélységben az Újpest. Nemhogy nem verték meg a Fradit, de ebben a szezonban még gólt sem tudtak szerezni ellene. Ilyenre legutóbb az 1992–1993-as idényben került sor. Közben pedig a kiesés réme fenyeget a Szusza Ferenc Stadionban.
 
Nem a díszsorfal és a vele járó tisztelet meg nem adásával veszített az Újpest a hétvégi derbin, és talán ez a legkisebb gondja most bárkinek a csapat háza táján. De szimbolikus, hogy a vesztes rangadó ezzel a „gesztussal” kezdődött. Tudniillik, a karma egy olyan játék, amelyben mindenki ugyanazt a lapot kapja vissza, amit ő osztott le.
 
Még nincs értékelve
Archívum