Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Működik a Kemény-törvény

Főszerepben Fucsovics Márton
Szurmai János
|
Profimedia- Red Dot
|
2021.02.10.
|
Akárhogy is próbál a szürrealitás betörni a mindennapjainkba, azért az jó érzés, hogy igenis vannak biztos sarokkövek: bár az Akadémia már bejelentette, hogy öt év múlva jószerével csak azok a filmek pályázhatnak az Oscarra, ahol az alkotók között a meghatározott arányban képviseltetik magukat a szexuális devianciák, azért azon csak nem lehet vitatkozni, hogy az Élet a legjobb forgatókönyvíró.

[token global site-name]Bizonyítás.

 

Lássuk be, már azon halálra izguljuk magunkat, hogy a végén Steven Seagal megmenti-e a világot (pedig tudjuk, hogy tízből tízszer megmenti), vagy Brad Pitt összejön-e Angelina Jolie-val (összejön). Erre most… a kamera pontosan mutatja az eltelt időt: 3 óra és 58 perce küzdenek egymással a felek, de ez mind semmit nem számít.

 

Az utolsó két pont dönt: a játszma állás 2:2, a döntő szettben 6:6, a tie-break: 9:9.

 

És nem lehet tudni, melyikük megy a mennybe, melyikük a pokolba. Wawrinka, a háromszoros Grand Slam győztes? Vagy a mi Fucsovics Marcink?

 

Hogy jutottunk idáig?

 

Hajnali munkára készülök, a tévét szinte csak véletlenül kapcsolom be, Austral Open, nicsak,  Fucsovics 2:0-ra vezet. De most feltámad Wawrinka, pár perc múlva: 2:1, én ezt biztos nem nézem tovább… jó döntés, mert amikor mégis visszakapcsolok: 2:2.

 

Idegeskedjen más, nekem megvan a magam elvégzendő feladata… na, azért visszanézek: döntő szett 5:3 Marcinak! Aztán 5:4. Hülyeség volt bekapcsolni… bár, ki tudja… 6:6, rövidítés… 10 pont kell a győzelemig, Wawrinka 6:1-re megy. Kikapcsolás.

 

De, ha mégis… á, mégsem, három meccslabda,  9:6… de kár érte… na, mindegy, legyünk gyorsan túl rajta. Marci adogat: 9:7. Aztán 9:8!

 

De most Wawrinka következik, a harmadik szettől kezdve simán 200 fölött  voltak a szervái. Most azonban Marcié a pont.

 

Hát van ilyen: 9:9…!?  

 

És innen kezdve mindegy, mi történt az előző négy órában, két pont dönt, csak kettő. Mondjuk, az ilyen meccseket mi inkább elbukjuk, mint megnyerjük… vajon így lesz-e?

 

De nem, Marci másképp gondolja, egy gyönyörű pont, 10:9, aztán még egy rettenetesen erős adogatás, a végén pedig egy fej fölüli megsemmisítő ütés… aztán csak eldől a melbourni tűző napon, majd felugrik, maga sem hiszi, már ott is a mikrofon, „a napokban voltam huszonkilenc éves, de most kilencvennek érzem magam… hihetetlen erőt adott a Magyarországról jövő bíztatás”.

 

Úgy alakul, hogy nehéz napom kerekedik, de vagy tízszer visszanézem az utolsó pár pontot. Olyan igazi teljesítményt látok, ami még nekem is mindig erőt ad, ismeretlenül, ezer kilométerekre Ausztráliától.

 

Varázslat volt? Művészi előadás?

 

De lehet, hogy csak egyszerű tudomány. Tudomány, ahol életbe lépett a Kemény Dénes-törvény.

„Szerencséje végül mindig annak lesz, aki többet tesz érte az edzésen”.

 

Még nincs értékelve
Archívum