Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Nem a „szürkék hegedőse”

Szurmai János
|
MTI-Koszticsák Szilárd
|
2018.01.12.
|
A szerelem az üzemanyag, nem látjátok…? Ez lett volna annak a jegyzetnek a mondandója, amit tavaly nem írtam meg Hosszú Katinkáékról. Valentin nap jutott az eszembe, akkor elmaradt, az év többi napján nem akartam ezzel előjönni. Nyáron pedig azt a jegyzetet nem írtam meg, ami arról szól, hogy győzni csak ilyen hőfokon izzva lehet. Akiben nem az a tűz ég, az attól még lehet rendes ember, sőt, akár még ezüstérmes is lehet bármelyik versenyen…

 

[token global site-name]Sportolótól a verseny közbeni szerénységet számon kérni álszentség. Shane Tusup éppen világra szólót alkotott, nem erről beszélni, hanem a viselkedéséről… „Jó, jó az a sok világcsúcs, de miért nem viselkedik normálisan?” Mindnyájan ismerünk teljesen normálisan viselkedő embereket is. És akkor? Nagyon nem ugyanaz…
Azt hiszem, idehaza egyértelműen a lélekromboló „átkos” maradványa az álságos szemlélet, ami elvárja a szürkeséget, az egyformaságot, azoktól is, akik egészen más nívón élik az életüket, alkotnak, dolgoznak. Mint ahogy azon sem kell vitát nyitnunk, hogy Shane-ék folyamatos támadása részben politikai indíttatású is. Téma lezárva – sportról beszélünk.
Akkor viszont végképp csendben maradtam, amikor kitört a botrány: Katinka elköltözött. A saját életében nála azért már csak ne legyek okosabb… Lépése, és az azóta eltelt hetek meggyőztek arról, hogy Shane viselkedése valóban minősíthetetlen és elfogadhatatlan. Ebben a vonatkozásban mindenki másnak volt igaza. Nekem nem. A felismerés csalódottsággal is járt. Egy hőssel kevesebb.
Ebben a helyzetben állt ki Shane Tusup az év sportolója díjkiosztó színpadára. Képtelenül nehéz szituáció: ország-világ előtt kellett beszélnie – miközben csak Katinkához szólt. Bocsánat kéréssel kezdte, önmagával való szembenézéssel folytatta.
Képtelenül furcsa szituáció: a nagy nehezen eldadogott beszéddel egyértelműen eljutott ország-világ szívéhez – csak Katinka szíve maradt rejtve.
Shane, most láttuk, hogy férfiasan is lehet dadogni! Kétszáz vegyes, négyszáz vegyes, edzések lélekölő száz-kilométerei – mégis, egyetlen lépés lehet ezeknél ezerszer nehezebb. 
De egyetlen lépéssel is lehet messzebbre jutni.
Shane Tusup most átlépte saját árnyékát!
 
Értékelés: Nincs Átlag: 4.3 (3 értékelés alapján)
Archívum