Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Októberre teljesen leeresztett a Vidi-lufi

Bogáth Patrik
|
ProfimEdia-Red Dot
|
2018.10.09.
|
A címben megfogalmazott erőteljes kijelentést nemcsak mi állítjuk, hanem maga a Vidi-edző, Marko Nikolics is. „Üres lufihoz tudnám hasonlítani a csapatomat” – fogalmazott a szerb szakember, miután az Európa-liga csoportkörébe jutó székesfehérvári klub 3–0-s vereséget szenvedett el az MTK-tól. Látványosan nem bírja a kétfrontos terhelést a csapat, pedig az edző helyzete valójában közel nem tűnik annyira rossznak, ahogyan azt Nikolics beállítja.

 

[token global site-name]Marko Nikolics érdemei vitathatatlanok, hiszen a legelső magyarországi szezonjában megnyerte az NB I-et a Vidivel, majd rögtön a második elején bejuttatta a csapatot az Európa-liga csoportkörébe. Hogy érti a dolgát, ahhoz kétség sem férhet, egyvalami azonban szemet szúr az elmúlt egy-két hónapban, amióta a nemzetközi kupás selejtezőkön és a bajnokságban párhuzamosan kell csatároznia. Egyfolytában arra panaszkodik, hogy szűk a kerete.
 
Konkrétabban: „Mindenki tudja, hogy 13–14 játékost használunk a rotációban” – jelentette ki nem először az MTK elleni fiaskó után. Tényleg csak 14 használható játékosa lenne a Vidinek?
 
Azon ne lepődjünk meg, hogy ha mindössze három nappal a Chelsea elleni hajtás és 1–0-s vereség után ugyanazok a játékosok lépni is alig bírtak a hétvégi bajnokin. Az ilyen szintű terheléshez egész egyszerűen nincsenek hozzászokva a magyar játékosok, de mondunk jobbat: amikor sorozatosan heti két meccs van a programban, még a nemzetközi topklubok is forgatják a csapatot. Ez az, amit Nikolics látványosan nem tesz meg.
 
Pedig 14-nél jóval több labdarúgóból áll a Vidi kerete, ráadásul a szerb olyan embereket néz levegőnek, akik az NB I-ben máshol vezérek lehetnének. A Vasastól igazolt magyar válogatott Hangya Szilveszter és Berecz Zsombor, az olaszországi tapasztalatokkal felvértezett Tamás Krisztián, a 34 La Liga-meccsel rendelkező Stefan Szcsepovics, vagy éppen a korábbi U21-es válogatott Géresi Krisztián is körön kívül van Nikolicsnál. Ők azért arra mindenképpen jók lennének, hogy az NB I-ben tehermentesítsék az Európa-ligában elfáradó stabil kezdőket.
 
Ugyanis jelenleg az a helyzet, hogy október elején Kovács Istvánnak és Loic Negónak már 20 tétmeccs van a lábaiban, de a többi 10-12 edző által favorizált játékosnak is 15–18. Nos, hogy csak egy példát hozzunk összehasonlításnak: Lionel Messi ebben a szezonban feleannyi mérkőzésen lépett pályára a Barcelonában, mint Kovács a Vidiben. Nem olyan meglepő, hogy leeresztett a Vidi-lufi, és már most komoly ponthátrányban van a klub a Ferencvárossal szemben.
 
Tudják mivel lehet felfújni azt a lufit? Levegővel. Ha már az edző úgyis levegőnek nézi a Vidi honlapja szerint 26 fős játékoskeret közel felét… 
Még nincs értékelve
Archívum