Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Példaképek, példátlan csalódás után…

…de sírni nem csak a győztesnek szabad!
dr. Borbély Zoltán
|
fradi.hu
|
2019.10.03.
|
A klub többi szakosztályához hasonlóan – a múlt és a név kötelez – a TELEKOM-FTC női labdarúgó-csapata sem engedheti meg magának, hogy évről évre ne különböző trófeákra hajtson, a legjobbak között versengve. Három bajnoki cím, öt kupagyőzelem, nyolcvan nemzetközi torna – melyek közel egynegyedét megnyerték, és a másik egynegyedben is a dobogón végeztek – a mérlegük. Dörnyei Balázs vezetőedző első bajnokcsapatának átlagéletkora 17,82 év volt, azaz még a tizennyolcat sem érte el! A mostanié is éppen csak meghaladja a húsz évet. Már csak e rutintalanság miatt sem lehetett könnyű a lányoknak megemészteni, hogy idén veretlenül sem kerültek fel a BL főtáblájára, mert a mindent eldöntő mérkőzésen 2-1-es vezetésről – öngóllal – 2-2-es döntetlenre végeztek a ZSFC Szpartak Suboticával, amely így jobb gólkülönbségével búcsúztatta a Fradit.

 

[token global site-name]Utólag is nehéz szavakat találni a BL-búcsúra – kezdte Dörnyei Balázs. – Ezeknek a „gyerekeknek” a nagy része szinte velem nőtt fel, egy kicsit úgy tekintek rájuk, mint a sajátjaimra. Veretlenül kiesni, ráadásul egy öngóllal, nagyon demoralizáló. Volt, hogy tíz méterrel elment volna keresztbe a labda, de Inna Zlidnis, az észt belső védőnk „mentett”… Történt mindez 2-1-es vezetésünknél, amikor továbbjutásra álltunk, karnyújtásnyira a BL főtáblájától!
Leszidtad?
Az első dolog, ami beugrott: ő eddig mindig tétmeccseken volt a legjobb, sorsdöntő gólokat szerzett, és ettől az én szememben semmivel sem lett kisebb játékos! Az, persze, a mai napig foglalkoztat, „miért pont így?”, hiszen tényleg nagyon jól fociztak a lányok, ilyen „totális” futballal azonban csak a BL-ben találkoznak. Visszatérve Innára, aki a meccs után teljesen összeomlott: minden játékosom sírt, de ő nagyon… Igazi mélyről jövő zokogás volt az övé. Amikor meg akartam vigasztalni az ilyenkor szokásos „semmi baj” fordulattal, még inkább magát okolta, és azt mondta, nem hiszi el, hogy amikor ennyire extrém jól játszott Fanni (Vágó Fanni, a csapat kiváló góllövője, akiről esik még szó a cikkben – a szerk.), nem nyerhetett miatta!
Ez is sokat elárul a lányokról, a tanítványaidról, akik közül sokakkal majd’ egy évtizede dolgozol.
Ők sportemberként igazi példaképek! Nem edzenek kevesebbet, mint a fiúk, mivel hét edzésük van egy héten, majd a meccs. Jelenleg 22 mezőnyjátékosunk van, és a két kapus. Samu Anna mellett az a Böröcz Bettina, aki 16 évesen és 8 hónaposan mutatkozott be a BL-ben, az AGARISTA elleni 2-0-ás győzelemmel. Csapatunk 75 százaléka saját nevelésű játékos, és van öt légiósunk: a már említett észt Inna Zlidnis, három bosnyák és egy szlovén lány. Rendkívül művelt, jó humorú és intelligens társaság, van öt-hat diplomásunk, köztük kertészmérnök, tanár, pszichológus, gyógytornász, de van építész és közgazdász egyetemi hallgatónk is. Volt olyan játékosunk, aki addig járhatott csak hozzánk, amíg kitűnő tanulmányi eredménye volt!
 
A teljes cikk a Presztízs Sport 7/9-es számában olvasható.
Még nincs értékelve
Archívum