Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Rekviem egy sportmenedzserért

Kovács Niki Press
|
felixpromotion.hu
|
2020.01.29.
|
Természetesen nem szándékozom gyászmisét mondani Rácz Félixért, hiszen szerencsére nem hunyt el, és nincs is szükség feketeruhás búcsúztató liturgiára, mivel biztos vagyok benne, hogy megtalálja a számítását a profi bokszon kívül is, mint ahogy az ökölvívás valószínűleg csak egy fontos, de nem létfontosságú feladat, munka, hobbi volt az életében.

 

[token global site-name]Ha mindenféleképpen temetni kell valakit vagy valamit, az a magyarországi profi ökölvívás, és – bár elsőre lehet, hogy nem érthető az összefüggés, de – egyben az ökölvívás mint sportág. Felállt és elbúcsúzott az egyetlen olyan promóter, akivel lehetőség nyílt komolyan vehető, szakmailag is elismerhető eredményeket elérni. Az okok között ő elsőként a szövetséggel évek óta folytatott eredménytelen harcát jelölte meg, de természetesen a sportág (amatőr és profi egyaránt) helyzete is indukálta a búcsút.
   
Vitán felül
 
A legfrissebb hírek szerint ez a búcsú „csak” azt jelenti, hogy nem Magyarországon, vagy nem a Magyar Ökölvívó Szövetség égisze alatt rendez majd bokszeseményeket, de egyelőre nem látszik, hol és milyen szövetség felügyelete alatt láthatunk majd ismét „Félix-gálákat”. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a magyarországi profi ökölvívás egyet jelentett a Felix Promotion istállóval, kizárólag nekik sikerült komoly televíziós támogatottságra szert tenni, a közelmúlt amatőr válogatottjai egytől egyig velük építették a profi pályafutásukat.
   
Rácz Félix nem először fordított hátat az ökölvívásnak, és talán nem is utoljára láttuk a szorító környékén, de ameddig nem tűnik fel újabb érdemleges ökölvívó garnitúra, addig valószínűleg ő is távolról figyeli, miként tűnik el az egykoron szép napokat megélt sportág a süllyesztőben. Rácz Félix promóciós cégének eredményei vitán felül a legkiemelkedőbbek a magyar profi ökölvívás rövid, de annál változatosabb történelmében. Már akkor sikerült nagy szervezeteknél regionális bajnoki címeket szereznie, amikor még alig tudták Magyarországon, hogy létezik félmeztelen ökölvívás; több versenyzője már a 90-es években eljutott a világbajnoki cím küszöbéig, és ami a legfontosabb: egyedüli magyar promóciós cégként sikerült kereskedelmi televíziók által közvetített rendezvényeket tető alá hoznia. A televíziós támogatásnak köszönhetően olyan ökölvívók találtak és kaptak lehetőséget profi karrier építésére – és az ezzel járó kiemelkedő anyagi-erkölcsi elismerésre –, akiknek az amatőrök között már nem termett babér. 
 
A teljes cikk a Presztízs Sport magazin 8/1-es számában olvasható.
 
Még nincs értékelve
Archívum