Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Rendszer, váltás

avagy Shane szelet vet
Szurmai János
|
PS-archív
|
2016.11.29.
|
- Te minek integettél tegnap annyira a Shane Tusupnak ? – kérdezi a feleségem. – Ketten integettetek: te meg egy tíz éves gyerek. Jó, hogy megkérdezi: pont ezen gondolkodom. Mert elsőre valóban csak azért integettem neki a Körúton egy piros lámpánál, hogy a mögöttem lévő kocsiban utazó kislányom is észre vegye. De aztán Shane is visszaintegetett – és ekkor teljesen váratlanul elöntött egy furcsa érzés. Valami nagyon lelkesítő.

 

[token global site-name]Jó, jó: láttam én már világsztárt, nem is keveset: boldogat, szomorút, örömmámorban tombolót vagy éppen könnyben úszót, még véreset is láttam – ringből kilépőt. Valamennyien csodálatos sportemberek voltak! Shane láttán azonban most megcsapott a történelem szele: napok óta azt fogalmazom magamban ugyanis, hogy ami most az úszóknál történik: az maga a rendszerváltás.
Többször gondoltam már arra, hogy könnyű a történészeknek: utólag kell összefoglalniuk egy-egy kort, így persze egyszerű ilyen megállapításokat tenniük, hogy például  „az időközben lezajló gazdasági-társadalmi folyamatok szükségszerűen okozták a bekövetkező forradalmat…”, meg ilyesmik… Az egyszerű emberek persze akkoriban mit sem tudtak a történelmi szükségszerűségekről és társairól, ők csak éltek és szerettek, és csak boldogok akartak lenni egy kicsit, és nagyon féltek a holnaptól, és talán csak annyit éreztek, hogy ez így nem mehet tovább, de hát ugyanezt érezték már az apáik és apáik apjai is. 
Most azonban tényleg tisztán látszanak a folyamatok: napnál világosabb, hogy Shane Tusup és Hosszú Katinka, azaz a Hosszú Katinka-Shane Tusup páros az elmúlt években, kizárólag a saját fanatizmusával, elkötelezettségével, motivációjával és munkájával teljesen új utat mutatott a világnak. Forradalmian újat. 
Nem kétséges: ez a legmodernebb és legegyenesebb út, ami a jövőbe vezet.
Az úszószövetségben zajló harc így aztán valójában már a kirobbanása előtt eldőlt. Eldöntötte a történelmi szükségszerűség. Ettől, persze,  még tarthat sokáig a háború, sőt, lehetnek benne komoly harctéri áldozatok is.
Kispajtás, aki integettél tegnap a Körúton! Remélem, jól megnézted azt a fickót a kocsiban! Tudod, most ő fújja a történelem szelét…
… s úgy érzem, nem nyugodt passzát szél lesz… sokkal inkább hurrikán.
 
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 értékelés alapján)
Archívum