Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Repülj a víz felett!

Pihenés, sport, rekreáció a Lupán
Szilvási-Kassai Eszter
|
Tischler Zoltán
|
2016.08.24.
|
Vakítóan fehér homok, kristálytiszta víz, gyönyörű napernyők és temérdek sportolási lehetőség várja a strandolókat Budapest első valódi tropical fürdőhelyén.

 

[token global site-name]A Lupa legendás, mindig is az volt. Az ország legnagyobb bányatavaként – hosszú éveken át – sok ezer ember otthonának felépítéséhez termelték ki innen a homokot. Később, amikor a munkálatok helyett már csak a tó rekultivációja zajlott, nyaranta a fürdeni és vízi sportolni vágyók lepték el. Akkor ez egyrészről még illegális, másrészről pedig veszélyes volt. 
A hirtelen mélyülő partszakaszt mára azonban gondosan feltöltötték, és mivel családbarát fürdőhelyet szerettek volna létesíteni, kialakítottak egy külön gyerektavat a legkisebbeknek. Úgy tűnik tehát, hogy a tó jó gazdára talált, aki nem más, mint Gerendai Károly. Azt pedig tapasztalatból tudjuk, hogy amihez az ő neve kapcsolódik, biztosan sikeres lesz.
 
Július végén nyitotta meg kapuit a megújult Lupa gyönyörű tropical strandja. Az ország legnagyobb fesztiváljának tulajdonosa közreműködésével átalakított bányató soha nem látott figyelmet kapott úgy a sajtó, mint a közvélemény részéről. A helyszínre érkezve egyértelművé vált számunkra, hogy miért. A fehér napernyők között megbúvó napozóágyak, a finom homok, a kékre festett stég és a nagyjából 25 Celsius-fokos víz már önmagában is garantálná az üdítő időtöltést, de egyszerűen nem lehet szó nélkül hagyni, hogy az ország egyetlen strandján sincs annyi sportolási lehetőség, mint amennyit itt találtunk.
 
A teljes cikk a Presztízs Sport 4/8-as számában olvasható. 
 
Még nincs értékelve
Archívum