Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Száguldás, Porsche, szerelem

– interjú a világ egyik legjobb – ha nem „a” legjobb – irányítójával, Lékai Mátéval –
dr. Borbély Zoltán
|
Lékó Tamás
|
2018.01.16.
|
Atipikus névjegy (keverve a tényeket bulváros elemekkel) A rendszerváltozás előtt, a szöuli olimpia évében, 1988-ban született, pontosan egy évvel Nagy Imre újratemetése előtt, azaz június 16. napján. (Ez nem meghatározó információ.) Édesanyja Juha Olga, a kiváló magasugró, többszörös magyar bajnok, a Vasas Örökös Tagja, 197 centiméteres eredményével, három évig magyar csúcstartó. (A Sportlexikon szerint üzemgazdász.) Édesapja az egykori Fortuna disco üzletvezetője volt. (Már nem.) Több mint 100-szoros válogatott, góljainak száma – a híres Neoton-slágert idézve – „220 felett”. (Csak a válogatottban!) Az elmúlt szezon alapján a világ három legjobb irányítója között van, 61 góljával úgy a második, hogy soha nem dob hétméterest! Háromszoros magyar bajnok és háromszoros magyar kupagyőztes, szlovén bajnok, bajnoki ezüstérmes, kétszeres szlovén kupagyőztes az RK Celje csapatával. Menyasszonya Kiss Ramóna színésznő, a Barátok közt Szentmihályi Zsófija, az X-Faktor és a Celeb vagyok, ments ki innen! műsorvezetője. A magyar kézilabda-válogatottal világbajnoki 7. és olimpiai 4. helyezett. Az év serdülő játékosa 2005-ben, a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetés és a Junior Prima díj tulajdonosa. Negyedik éve a Telekom Veszprém KC irányítója, 66-os mezszámmal (a példaképe, Éles József miatt). Öccse, Lékai Soma labdarúgó, kapus, a Vasas, a Kisvárda és jelenleg a Salgótarján hálóőre, portása, kapuvédője stb. A SportConcept menedzseriroda első kézilabdázó ügyfele. Menedzsere Bognár Nándor egykori válogatott, magyar bajnok jégkorongozó, aki „több mint testőr”…

 

[token global site-name]Melyik oldaladra üljek?
 
Talán inkább a jobb fülem felé, mivel a bal fülemre egyáltalán nem hallok semmit!
 
Bocsánat, ez meglehetősen drámai kezdés… Mi történt a füleddel?
 
Úgy tizenöt éve egy vírus elpusztította a hallóidegeimet. Egyik napról a másikra történt mindez, és nem tudtam felkelni az ágyból, mivel ott van az egyensúlyi központ is és… Bírod?
 
Majdnem orvos lettem, úgy 7-8 év hiányzott, szóval mindent bírok!
 
…azonnal hánynom kellett, ha felemeltem a fejemet. Az orvosok azt mondták, hogy nem tudnak segíteni rajtam. Azóta csak halláskontrollon voltam, és a hallásom a bal fülemre továbbra is nulla.
 
Rémálma a hullámvasút
 
(A meghökkentő kezdés után az interjú a sebesség, az autók és a szerelem irányába fordul, ne menjenek sehová, hamarosan jövünk! – A szerk.)
– Száguldás, Porsche, szerelem… Mi jut erről eszedbe?
 
– A legutóbbi csapatbulin, Timuzsin (Schuch Timuzsin, a Veszprém beállója – A szerk.) berakott egy Cserháti-számot, és megesküdött, hogy találkozott az énekesnővel, mivel a nagynénje ismerte, és járt is náluk. Mi ezt meglepetéssel vegyes kételkedéssel fogadtuk, de annyira erősködött, hogy végül elhittük. Melyikkel kezdjem? Talán a száguldással. Valóban szeretem a gyorsaságot és a gyors autókat, de a száguldás alól van egy kivétel!
 
Nocsak?
 
A hullámvasút! A száguldás igen, de a hullámvasút nem!
 
Akarsz beszélni róla?
 
A trauma hátterében feltehetően egy gyermekkori rossz élmény áll, mégpedig a régi vidámparki fa hullámvasúttal kapcsolatos. Amíg anyukám külföldön versenyzett, úgy 1990 táján, addig apukám elvitt a vidámparkba, és bizony felültünk a hullámvasútra, amit én kétévesen, persze, végigbömböltem.
 
Kétéves korodra ilyen tisztán emlékszel?
 
Ez inkább tudatalatti élmény. De csak a hullámvasúton félek, a gyorsaság, a száguldás minden formáját szeretem. Az akkori Ciklon még borzasztóbb volt, de a közelmúltban is volt egy mellbevágó élményem. Egy vidámparki hullámvasút továbbfejlesztett változata megállt a levegőben, lefelé fordult, és potyogtak a mobiltelefonok, az emberek hánytak, folytassam?
 
Te is fenn voltál?
 
Viccelsz? Csak álltam a sorban és szörnyülködtem. Még nézni is rossz volt: ezért fizetnek emberek, hogy akár szabadesésben zuhanjanak? Na neee! Hülye lennék felülni!
 
Porsche?
 
Nem tudom, hogy miért, de nagy álmom, hogy legyen egy Porsche 911-es Targa modellem! (Már 124.943 eurótól kapható – A szerk.) Persze ez csak álom, mint ahogy sokáig az M3-as BMW-ért rajongtam. 
 
Honnan ez a Porsche-vonzalom?
 
Nincs konkrét élményem róla – mint a hullámvasútnál –, de ez a forma tíz, húsz, harminc éve ugyanígy néz ki, és rajongok érte. A száguldásról pedig, a hullámvasutat kivéve, mindig az jut eszembe, hogy talán a vékony testalkatomnak köszönhetően voltam mindig is gyors, egy irányítónak pedig robbanékonynak kell lennie! 
 
A teljes cikk a Presztízs Sport 6/1-es számában olvasható.
 
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 értékelés alapján)
Archívum