Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Százmillió forintos bébi

B.P.
|
ProfimEdia-Red Dot
|
2017.12.18.
|
Már zajlott a koppenhágai rövid pályás úszó Európa-bajnokság, amikor érkezett a hír, hogy Hosszú Katinka veszített. Pedig az ő neve és a „veszít” ige párosítása a 2012-es londoni olimpia óta nem megszokott mifelénk.

 

[token global site-name]Természetesen nem a medencében vesztett el egy csatát az Iron Lady, hanem azon kívül: másodfokon is elutasította az arizonai bíróság a jogorvoslati keresetét, amiért szerinte Casey Barrett újságíró alaptalanul doppingolással vádolta meg őt egy cikkében két évvel ezelőtt. A bíróság szerint az, hogy az amerikai szakíró az NDK-s úszónők hírhedt teljesítményfokozásához hasonló trükközéshez hasonlította Hosszú utóbbi években mutatott eredményességét, csak vélemény volt. A vélemény meg ugye szabad.
 
Nekünk is van erről véleményünk, méghozzá az, hogy a szabadság egyik alappillére éppen az ártatlanság vélelme. Azaz természetesen Barrett úr vagy bárki más szabadon megfogalmazhatja az összeesküvés-elméleteit, de ha ezt véleményformáló cikkben a nagy nyilvánosság előtt teszi, akkor azt kézzelfogható dolgokkal is alátámaszthatná, különben ez csak alaptalan vádaskodás, egy bizonyítékok híján ártatlan ember besározása marad, akármit is állítson egy magyar és egy amerikai állampolgár vitájáról egy amerikai bíróság.
 
Mindenesetre Hosszú Katinka úgy vágott vissza, ahogyan azt tőle már megszokhattuk. Megállíthatatlan versenyzéssel, a rövid pályás úszó Eb legjobbjaként, hat aranyérmet gyűjtve. Ezzel beállította saját rekordját, rajta kívül ugyanis soha senki nem nyert ennyiszer a versenysorozat történetében. Katinka legutóbb 2015-ben Netanyában is hatszor volt első, amivel meg is ihlette Mr. Barrettet.
 
Nyolc aranyával Magyarország második lett az éremtáblázaton az oroszok mögött, de ha Hosszú külön nemzetként (mondjuk az Iron Nation színeiben) indult volna, a hat győzelmével most ő lenne a második az országok versenyében. Miután tavaly Rióban háromszoros olimpiai bajnok lett, 2017-ben sem vett vissza a tempóból: a budapesti vb-n újabb két arany, most hat, összességében pedig 105 millió forintot keresett az idei nemzetközi versenyek pénzdíjaiból.
 
Lehet próbálkozni a megállításával, de úgy tűnik, hogy a medencében nem érdemes. Azon kívül pedig egyszerűen felesleges… 
 
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 értékelés alapján)
Archívum