Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Szégyen

avagy szégyen, szégyen és szégyen
Szurmai János
|
ProfimEdia-Red Dot
|
2016.08.15.
|
Ezek a szavak kora hajnalban öntötték el a sportágat értők és szeretők posztjait, jobbára volt játékosokét, akik nagyon-nagyon a szívükre vették a vízilabda selejtező utolsó fordulójában történteket.

 

[token global site-name]Igazuk van! Az még valahogy elképzelhető, hogy a spanyol-montenegrói meccsen éppen döntetlen legyen az eredmény, ami pont jó mindkét csapatnak. Azonban az olaszok veresége az amerikaiaktól (7-10), a görögök lelketlen játéka az ausztrálokkal szemben (7-12), s főképp a címvédő horvátok zakója az eddig nyeretlen franciákkal szemben (8-9) egytől egyig  kimerítette a sportszerűtlenség kategóriáját. Ezek a csapatok nem játszottak és nem küzdöttek, hanem sunyi módon számolgattak, hogy hogyan lesz majd nekik a legjobb az egyenes kieséses negyeddöntőben.

 

Nagyon bízom benne, hogy ezek után sehogy! És most itt nem is az elvont Igazságosság eszméje nevében fogalmazok, hanem úgy gondolom, profi sportolók fejét megzavarni azzal, hogy ma nem kell nyernünk, hanem így meg úgy – hát ez bizonyosan visszaüt. Üssön is!

 

A jó hír az egészben, hogy a mieinket ez a botrány semmilyen formában nem érinti. Sőt, végképp kiemeli a mezőnyből, mert a napnál is világosabban látszik, hogy a magyaroké sportemberekből álló igazi csapat, aminek az erőssége a jelleméből, a tartásából és a gerincességéből fakad.

 

Egyébként pedig, miért is ne fogalmaznék az Igazságosság nevében is: ezek után gyapáljuk halomra az összes számolgató csalót!  A magyar csapat pedig most már jusson a fináléba, ahol sportszerűen győzzön a jobb!

 

(Ui.: Sziklaszilárd erkölcsi fölényünk birtokában max. annyit vagyok hajlandó engedni az Igazságosságból: ha a döntő napján az ellenfelünk élete legjobb napját fogja ki, akkor is győzzön Magyarország!)

 

 

 

 

Még nincs értékelve
Archívum