Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Szívvel, hittel, lélekkel

dr. Szász Adrián
|
ifj. Nagy György
|
2020.06.27.
|
Nem tévednek azok, akiknek Bánóczi Zoltán „arcról ismerős”. Azt már nehezebb belőni, hogy kinek honnan, mert láthattuk (volna) őt a ringben bokszolni, iskolában testnevelésórát, fitneszteremben edzést tartani, színházban, filmben, televíziós sorozatban, reklámban szerepelni, pódiumon verset mondani, énekelni, cukrászkodni, motorozni, s még, ki tudja, mi mindent csinálni. Ami biztos: most olvashatjuk, ahogy a sokoldalú művész-sportember mindezekről együtt mesél az alábbi interjúban.

 

[token global site-name]– Az önmagában nem szokatlan, hogy valaki magas szinten sportol, és mellette előadóművészettel is foglalkozik (vagy fordítva), de hogyan jött nálad mindehhez a teológiai érdeklődés és végzettség?
– Tudni kell, hogy a nagypapám katonatiszt, a nagymamám énektanár, az anyukám pedig irodalomtanár volt, de katolikus lelkész is akadt a családunkban: a nagybátyám. Konzervatív értékek mentén nőttem tehát fel, rendszeresen jártunk vasárnapi misére, innen a teológia iránti fogékonyság. Na, meg onnan, hogy az életben lépten-nyomon azt tapasztalom, hogy mindennek az alapja a hit…
– Ezt legkorábban talán a sportban tapasztalhattad. Az ökölvívást mikor kezdted?
– Ma már nehéz elhinni, de fizikailag nagyon gyenge gyerek voltam, messze elmaradva a kortársaimtól. Ugyanakkor hipermozgásos, extrovertált. Mindig gond volt a magatartásommal, úgyhogy édesanyám 8-9 éves koromban levitt bokszolni. Na, az helyretett! Eleinte, mivel törékeny is voltam, legalább hat különböző törést elszenvedtem, de idővel megedződtem. A sport fizikai és szellemi értelemben is megváltoztatott: átformálta a jellememet, elkezdtek javulni az iskolában a jegyeim, céltudatossá váltam. A teremben azért átértékeli az ember az egóját… Ott tanultam meg azt is, hogy bármit csinálok, azt szívvel, hittel és lélekkel tegyem! Ezért nyerhettem később díjakat is.
 
A teljes cikk a Presztízs Sport 8/6-os számában olvasható.
Még nincs értékelve
Archívum