Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Szurkolók? Csak apró kavicsok a zokniban…

B.P.
|
ProfimEdia-Red Dot
|
2019.01.07.
|
A címben megfogalmazott vélemény nem a sajátunk, hanem a Bayern München sztárja, Franck Ribery internetes kirohanásának lenyomata. Írt ennél cifrábbakat is 2013 „majdnem aranylabdása”, például, hogy az irigyei jobban tennék, ha közösülnének a saját anyjukkal, a nagymamájukkal, sőt az egész családfájukkal.

 

[token global site-name]A francia labdarúgó stílusával nehéz azonosulni, klubja nem is tette meg: a Bayern súlyosan megbüntette az ámokfutásáért. Ugyanakkor ha Ribery egybites szövege mögé nézünk, igazából csak azt mondta ki nyíltan, amit a legtöbb híres sportoló baráti-családi körben valószínűleg már megtett életében…
 
Mielőtt ezt bővebben kifejtenénk, érdemes felidézni a Szurkolók? Csak apró kavicsok a zokniban…-sztori előzményét. Az egész egy ártalmatlannak tűnő videóval indult: a szélső arról posztolt, ahogy egy menő étteremben steaket eszik. A probléma forrása az volt, hogy nem átlagos steakről volt szó, hanem egy aranybevonattal tálalt, átszámolva kb. 350 ezer forintos fogásról. Természetesen azonnal elárasztották a negatív kommentek Ribery oldalát, hogy jobb helyre is tehetné a pénzét…
 
Erre reagált PR-katasztrófát előidéző módon a francia. Idézzük. „Kezdjük 2019-et azzal, hogy üzenünk az összes irigy embernek, akik csak azért születhettek meg, mert lyukas volt a gumi: b…átok meg az anyátok, a nagymamátokat, sőt, a teljes családfátokat! Semmivel nem tartozom nektek. A sikereimet csak Istennek, magamnak, és azoknak köszönhetem, akik mindig hittek bennem. A többieknek csupán azt üzenem: nem vagytok mások, csak apró kavicsok a zoknimban…”
 
Sokféle megközelítése lehet ennek a sztorinak. Lehetne beszélni arról, hogy mennyire egészséges, hogy a futballisták annyi pénzt keresnek, hogy az aranybevonatú steak fogyasztását sem érzik kicsit sem túlkapásnak. De ne csak Riberyről essen itt szó: nemrég Cristiano Ronaldo több mint kilencmillió forintnak megfelelő fontot fizetett egy angliai bárban tett 15 perces látogatása során, amikor a világ legdrágább borából is vásárolt, de a második üveget ki sem itták teljesen a társaságával… 
 
Aztán lehetne beszélni arról is, hogy pusztán azért, mert valakinek annyi pénze van, hogy bármit megtehet, meg is kell-e tennie. Az már nyilvánvalóan iskolázottság kérdése is, hogy az ember hol húzza meg a határt, illetve ha mégis kipróbál valami őrültséget, csak mert megteheti, azt kiteszi-e az ablakba fel nem ismerve annak a negatív üzenetét.
 
Elítélni Riberyt ebben a helyzetben, magától értetődően jogos. Ugyanakkor van egy másik olvasata is a történetnek, amiben az ő féligazsága is felszínre kerül: az irigy emberek megtűrése. Bármelyik híresség napokig mesélhetne a kommentekről, amelyekben olyanok oktatják ki őket sokszor bicskanyitogató stílusban, akik örülhetnének, ha csak tizedannyit fel tudnának mutatni az életükben. Ezt nagy mennyiségben elviselni, jó pofát vágni hozzá és vissza nem szólni úgy, hogy közben a világ legjobbjai közé tartozol abban, amiért híres vagy, idegőrlő lehet.
 
Mondhatjuk, hogy ehhez az elképesztő mértékű fizetéshez hozzátartozik az is, hogy viselje el az ilyen hozzászólásokat, és a legtöbben el is viselik. De attól még legbelül valami hasonlót gondolhatnak, mint Franck Ribery.
 
Még nincs értékelve
Archívum