Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Tényleg lesz egy világsztár labdarúgónk?

B.P.
|
ProfimEdia-Red Dot
|
2019.07.01.
|
Minden jel arra mutat, hogy Szoboszlai Dominik lehet az a magyar futballista, aki hamarosan berúgja azt a kaput, amelyen Dzsudzsák Balázs, Gera Zoltán vagy éppen Király Gábor is csak bekopogtatni tudott a legszebb PSV-s, fulhames, illetve herthás időszakában. A 18 éves középpályás egyre közelebb kerül ahhoz, hogy belépjen a világsztárok világába.
[token global site-name]Nehéz ügy, amikor Szoboszlai Dominiket méltatja az ember, mert annyi keserű tapasztalatunk van a múltból, hogy pavlovi reflexként félünk attól, nehogy ez a lufi is kipukkadjon egy napon. Tíz évvel ezelőtt azt hittük, hogy az egyiptomi U20-as vb-n bronzérmes korosztályos válogatottból Koman Vladimir és Németh Krisztián igazi klasszissá érik, ehhez képest előbbi ma Iránban, utóbbi az Egyesült Államokban futballozik, távol a labdarúgás igazi magasiskolájától. Néhány évvel ezelőtt pedig még a Barcelona híres akadémiájára, a La Masiára bekerülő Tajti Mátyásban bíztunk, aki a Real Madridot kosarazta ki a katalán klub miatt, de 21 évesen ahelyett, hogy Lionel Messivel passzolgatna legalább az edzéseken, Diósgyőrben rúgja a labdát… 
 
Szóval ezerszer beleestünk már abba a hibába, hogy túlontúl korán ringattuk magunkat édes álomba egy-egy feltűnő tehetség kapcsán, és irreálisan sokat láttunk bele a karrierjébe. Mindezek hatására kellő szkepticizmussal vérteződtünk fel, de Szoboszlai esetében kezdünk újra hinni abba, hogy nemcsak az osztrákoknak lehet Davi Alabája, a lengyeleknek Robert Lewandowskija, a horvátoknak Luka Modrica vagy a szerbeknek Luka Jovicsa, hanem nekünk is lehet végre egy igazi sztárfocistánk.
 
Egész nyáron arról cikkezett a nemzetközi sajtó, hogy a Juventus, a Dortmund, a Barcelona és az Arsenal is kivetette a hálóját a Salzburg magyar középpályására, de az effajta sajtóhíreknek már senki sem ül fel – volt, hogy a spanyol Marca sportlap a címlapján hozta a sztorit, miszerint a Real Madrid Dzsudzsák Balázst szeretné leigazolni, de tudjuk, hogy nagyon nem ez lett a történet vége…
 
Mindenesetre az már jelent valamit, hogy milyen szinten árazzák be Szoboszlait külföldön. A nemzetközi átigazolásokkal foglalkozó szakportál, a Transfermarkt már 12 millió euróra becsli az értékét. A számnak akkor lesz igazi jelentősége, ha a megfelelő kontextusba helyezzük: ezzel jelenleg Szoboszlai Dominik a világ hetedik legértékesebb 18 éves labdarúgója holtversenyben.
 
A lista élén a Real Madrid brazil tinisztárja, Vinicius Junior áll, a második helyezett Rodrygót szintén a királyi gárda vette meg idén, a Chelsea angol szélsőjéért, Callum Hudson-Odoi-ért pedig a Bayern München mozgósít nagy erőket. Ha valaki ilyen társaságba kerül, az már nem a hazai sajtó vágyálmainak leképeződése, hanem azt jelenti, hogy Szoboszlaiban tényleg óriási potenciál van. Ettől függetlenül könnyen elképzelhető, hogy ezen a nyáron még marad Salzburgban, főleg, hogy az osztrák bajnokkal a BL csoportkörében is érdekelt az ősszel. De ha így folytatja, jövő nyáron már tényleg valamelyik sztárcsapat csaphat le rá, és hosszú idő után újra lesz egy sztárfutballistánk.
 
 
 
Még nincs értékelve
Archívum