Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Több tiszteletet, abból baj nem lehet!

B.P.
|
ProfimEdia-Red Dot
|
2019.09.09.
|
A minap álldogálok a boltban a pénztár előtt kígyózó sorban. Lassan haladunk, úgyhogy van időm átfutni a magyar nyomtatott sajtó színe-javának címlapjait a Buci Macitól National Geographic magazinjának aktuális számáig. A témaválasztás komolyságban valahol a kettő között félúton sorakoznak a bulvárlapok, és az egyiken megakad a szemem.

 

[token global site-name]„Shane ördögi terve. Képtelen megemészteni, hogy Hosszú Katinka nélküle is boldog. Hasonmásával vág vissza!” – hirdeti öles betűkkel a felirat. Szóval Shane ördögi terve a következő: az úszóedző több mint egy éves szünet után folytatja a szakmáját, azaz úszókat edz. Lássuk be, tényleg ördögi… 
 
Shane Tusup, Hosszú Katinka korábbi sikeredzője és párja nemrég tért vissza edzőként, így az olasz Ilaria Cusinato és a magyar Bujdosó Zsombor felkészítését irányítja. Mivel Cusinato vegyesúszó, akárcsak Hosszú, magas labda arról beszélni, hogy a felszarvazott exférj bosszút forral. Kérdés, hogy feltétlenül le kell-e csapni.
 
Gondoljuk át a történetet még egyszer! Shane Tusup egy sikeres úszóedző, aki eddig egy női vegyesúszóval ért el világraszóló eredményeket. Valószínűleg ehhez ért a legjobban, és még csak 31 éves. Várható volt, hogy előbb-utóbb visszatér, és ha ezt megteszi, női vegyesúszóval dolgozik majd. Ebben semmi szenzáció nincs.
 
Persze nem vitatjuk, lehet némi érzelmi töltet is a részéről, és abban is biztosak vagyunk, hogy ha egy nap legyőzné Cusinatóval Hosszút, azt ő egyfajta elégtételként élné meg, hiszen nem volt szép a válása Katinkától. Tegyük hozzá, hogy az ő szemszögéből ez teljesen normális emberi érzés lenne. De azt feltételezni, hogy ez vezérelte, amikor elvállalta az olasz edzését, nonszensz.
 
Egyszerűen azért, mert Shane Tusupról kívülállóként, pusztán a viselkedése alapján sok minden rosszat elmondhatunk, hogy faragatlan, hogy agresszív, hogy ripacs, de azt semmiképpen sem, hogy hülye. Márpedig Cusinato jelenlegi legjobb ideje kilenc másodperccel lassabb Hosszúénál, és kevesebb mint egy évvel a tokiói olimpia előtt hülyeség azt gondolni, hogy legyőzheti a magyar klasszist.
 
Igen, a tavalyi glasgow-i Európa-bajnokságon ezüstérmes Cusinato csak nem sokkal kapott ki Hosszútól 200 vegyesen, de tudjuk, hogy a Tusuptól való válás után magánéleti és szakmai mélyponton lévő Katinka akkor önmagához képest felkészületlenül versenyzett. A nyári világbajnokság sokkal reálisabb képet mutat a kettejük közti különbségről: Hosszú 200-on és 400-on is nyert, Cusinato egyikben sem jutott be a döntőbe.
 
Tusup csak teszi a dolgát, azt csinálja, amihez ért. Azt, amiért Magyarországon négyszer is megválasztották az év edzőjének. Meglátjuk, hogy tud-e javítani Cusinato eredményein – ha igen, az neki már siker lesz akkor is, ha nem tudja legyőzni Katinkát. Ha meg mégis… Akkor el kell fogadnunk, hogy tényleg egy zseni. Mindenesetre több tiszteletet érdemelne annál, hogy valamiféle bulváros bosszúvá alacsonyítsuk le a munkáját, amiért nem is olyan régen még a vállunkon hordoztuk.
 
Még nincs értékelve
Archívum