Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Újabb magyar gyorskoris csoda!

B.P.
|
ProfimEdia-Red Dot
|
2018.11.06.
|
„Az iskolában minket fognak tanítani” – állapította meg örömittasan Liu Shaolin Sándor februárban, miután óriási hajrával behozta az első helyen a magyar váltót a rövid pályás gyorskorcsolyázók olimpiai döntőjében. Fején találta a szöget: hazánk valaha volt első téli olimpiai aranyérmét szerezték meg, amivel tényleg beírták magukat a történelemkönyvekbe. Most Calgaryban olyat tettek, amit nem fognak tanítani az iskolákban, de legalább annyira büszkék lehetnek rá, mint arra az olimpiai bajnoki címre.

 

[token global site-name]A kanadai városban világkupát rendeztek, és a finálé hajrájának forgatókönyve kísértetiesen hasonlított az év eleji olimpiai döntőére. Ugyanúgy Liu Shaolin Sándor volt a magyar négyes befutóembere és ugyanúgy ő tört az élre a legvégén az első helyre behozva a mieinket. Ezen kívül szinte minden megváltozott a februári csodatétel óta.
 
Kezdjük azzal, hogy a magyar négyes sem 100 százalékig az olimpiai kvartett volt, hiszen a Liu testvérek (Shaolin Sándor és Shaoang), valamint Burján Csaba mellé a honosított, amerikai Krueger Cole került be a visszavonuló Knoch Viktor helyére. Aztán olimpiai bajnokként nemcsak az ellenfelek tekintenek másként az emberre, de ő maga is megváltozik. A nyáron Liu Shaolin Sándor például a motivációs válságáról beszélt.
 
„Az olimpia után fél évvel vagyunk, egyelőre nap nap után csak a motivációt keresgélem. Néha elgondolkozom reggelente, miért is kelek fel, miért kell a jégpályára mennem?” – mondta akkor a Nemzeti Sportnak adott interjújában, amelyben azt is elárulta, hogy annyira nem találta a régi önmagát, hogy edzéseket is képtelen volt végigcsinálni.
 
Erre tessék: Calgaryban nemcsak egyszerűen megnyerték a világkupát, hanem világcsúccsal nyerték meg! 6:28,625-ös időeredménnyel teljesítették az 5000 méteres távot, aminél gyorsabban még soha senki nem ért a végére.
 
Igen, ezeket a srácokat az olimpiai bajnoki címük miatt fogjuk megjegyezni magunkat. De ahhoz, hogy valaki olimpiát nyerjen, nem kell a legjobbnak lenni. Elég négyévente azon a bizonyos napon jobbnak lenni a többieknél, aminek persze megvan a maga bája a talán soha vissza nem térő lehetőség miatt. De ahhoz, hogy világcsúcsot érj el, a valaha volt legjobbnak kell lenned kérdés nélkül.
 
Ez magyar gyorskoris csoda volt. Idén már a második.
Még nincs értékelve
Archívum