Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Újra játékban a magyarok a Bundesligában

Bogáth Patrik
|
Profimedia- Red Dot
|
2020.05.19.
|
Két hónapos szünet után, a topligák közül elsőként indult újra a Bundesliga az elmúlt hétvégén a pandémia miatti leállás után. A magyar futball szempontjából nagyszerű hír, hogy Gulácsi Péter, Sallai Roland és Szalai Ádám is pályára lépett.

[token global site-name]Megtanultunk örülni az apró örömöknek az elmúlt hetekben, hónapokban. Ez volt az egyik legfontosabb lecke, amit a koronavírus-járványtól kaptunk. Ebből táplálkozva tudunk most örülni egy olyan magyar hétvégének a Bundesligában, amire azelőtt talán csak legyintettünk volna.

 

Gulácsi Péter nem védett pontokat hozó tizenegyest, Sallai Roland nem osztott gólpasszokat, Szalai Ádám pedig nem lőtt győztes gólt, amiből hangzatos címeket lehetne gyártani, de két hónap után újra ott voltak a pályán a világ egyik legerősebb bajnokságában. Hosszú idő után újra volt topfutball az életünkben, és a magyarok is részesei voltak a nagy visszatérésnek.

 

Ez tipikusan olyan apró öröm, amit meg kell becsülnünk, hálásnak kell lennünk érte.

 

Egyébként maguk az érintettek nem biztos, hogy maradéktalanul elégedettek voltak a járvány utáni első Bundesliga-fordulóval. A bajnoki címért harcoló RB Leipzig Gulácsival a kezdőben nem tudta legyőzni hazai pályán a Freiburgot, és mivel a rivális Dortmund, Bayern München kettős győzött, kapásból nőtt a hátrány.

 

Sallai Rolandnak a legrosszabbkor jött március közepén a koronavírus, hiszen az utolsó márciusi meccsen góllal és gólpasszal segítette győzelemhez a Freiburgot. A helyét megőrizte a kezdőben, és az ő csapatának egyáltalán nem rossz eredmény a lipcsei 1–1, de a kanadai táblázaton nem tudta gyarapítani a pontjait, ráadásul a 60. percben le is cserélték.

 

Szalai Ádám eleve csak a kispadról szállt be a Mainzba a Köln elleni mérkőzés utolsó húsz percére. Csapata három perccel a beállása után szerezte meg a pontot érő gólt, tehát neki sem lehet oka a panaszra, mégsem róla szólt az elmúlt hétvége.

 

Összességében kezdésnek nem volt rossz ez, sőt! Bárcsak mindig mindhárman pályára léphetnének a Bundesligában! Ugye, hogy mennyire lehet örülni ennek is? Pláne két hónap után…

 

Még nincs értékelve
Archívum