Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Úszó, modell, influencer

Jakabos Zsuzsa a pályán kívül is helytáll
Szilvási-Kassai Eszter
|
facebook.com
|
2017.06.22.
|
Milyennek képzelnél el egy olimpiai bajnok sportolót a hétköznapokban? Szerinted világhírű úszóink szeretnek hajnalban kelni? Nagyképűek-e vagy szerethetők a focisták? Gondolnád, hogy két edzés között világbajnokaink is ugyanolyanok, mint bármelyikünk: tanulnak, mosnak, főznek, gyereket nevelnek? Új rovatunkban bemutatjuk a profi sportolóink civil arcát, az embert az elszánt tekintet mögött.

 

[token global site-name]Már csak néhány hét van hátra a vizes-világbajnokságig, hazánk ez évi egyik legnagyobb sporteseményéig. Minden szem az úszóinkra, a műugróinkra és a vízilabdázóinkra szegeződik majd, ezért számukra most kiemelten fontos, hogy a pályán kívül töltött idejükkel hasznosan gazdálkodjanak. Jakabos Zsuzsával, a szépséges úszónkkal beszélgettünk a szabadidőről és a hamarosan rá váró nagy kihívásról.
 
Edzés és pihenés váltogatja egymást
 
Júliusban kezdődik a vizes-világbajnokság. Milyen a felkészülésed utolsó időszaka?
Nagyon hasonló az eddigiekhez, az úszás nem az a sportág, amelyikre a felkészülést elég két-három hónappal a verseny előtt elkezdeni. Reggel hattól kilencig, néha tízig is az uszodában vagyok, utána van egy kis szabadidőm, ilyenkor ebédelek, aztán pihenek kicsit. Délután megyek vissza a második edzésre, négytől hétig. Ebben az úszáson kívül természetesen szárazföldi edzés is van, hiszen sokféle módszert alkalmazunk.
 
Két edzés között nagyon fontos a regenerálódás, hogy a szervezeted ismét készen álljon a terhelésre. Mi jelenti számodra a maximális kikapcsolódást?
Aludni szoktam, illetve a helyes táplálkozásra igyekszem minél jobban odafigyelni, mert ez is elengedhetetlen a regenerálódáshoz. A teljes kikapcsolódás nálam egy olyan egyhetes időszak, amikor nincsen se telefon, se tévé, és lehetőleg víz mellett, jó melegben tudok pihenni és teljesen kikapcsolódni. Ez persze nyilván olyan időszakban tudom megvalósítani, amikor a főversenynek már vége, úgyhogy ez nem most lesz. (Nevet.) De úgy gondolom, hogy az igazi feltöltődés valóban az, amikor el tudok vonulni a világ elől.
 
A teljes cikk a Presztízs Sport 5/6-os számában olvasható.
 
Még nincs értékelve
Archívum