Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Útikalauz olimpikonoknak

Kovács
|
ProfimEdia-Red Dot
|
2016.07.14.
|
Egyre az járt a fejemben, hogy lehetnék a helyedben, és látod, most valóra vált, átlépheted a határt...

 

[token global site-name]Valami hasonlót énekelt annak idején a Bikini, és valami hasonlót érez most sok száz sportoló, akik már részt vettek olimpián. A legtöbben különös, féltő irigységgel tekintünk a riói játékokra készülő utódokra. Persze ez inkább egy nosztalgikus, jaj de jó nektek gondolat, hiszen ahogy telnek az évek, úgy lesz egyre élesebb az egykori élmény. De csodás volt ott lenni a faluban, részt venni az olimpián, versenyezni, küzdeni, harcolni, közelről látni a lángot, a csodát! És persze egyre erősebb a gondolat, hogy bárcsak a mai tudásommal, ismereteimmel utazhatnék, akkor biztosan más lenne az eredmény. Még az aranyérmesek is azt vallják: nem elég az adott sportág legjobbjának lenni ahhoz, hogy valaki sikeresen szerepeljen a játékokon. Az olimpiai bajnoki címhez több kell, nagyobb tudás, több ismeret, összeszedettebb szereplés.
 
Drága olimpikonok és szurkolók, álljon itt – a teljesség igénye nélkül – pár fontos feladat és a siker érdekében kerülendő esemény! 
 
Útikalauz olimpikonoknak. 
 
Valószínűleg ők is tudják, hogy az előttük álló olimpia nem a szórakozásról, nem az önfeledt és vidám nyaralásról szól. Kezdjük rögtön azzal, hogy miről kell lemondani. Nincs megnyitóünnepség, felvonulás, az olimpiai stadiont majd megnézed a záróünnepségen. Ha jól akarsz szerepelni az olimpián, és versenyed a játékok elején lesz, akkor jobb, ha a faluban, tévén nézed a láng megérkezését. A megnyitóünnepség rengeteg energiát felemészt, ráadásul egyáltalán nem a sportolók kedvéért, sokkal inkább a szurkolóknak a nézőknek tartják. Egy monstre méretű, a rendező ország bemutatkozó, erőfitogtató show-műsora, melyben a sportolókat a biodíszlet szerepkörére kárhoztatják. Az olimpikonok számára az „ünnepély” már kora délután elkezdődik, amikor is a kényelmesnek ritkán mondható egyenruhában, a vadonatúj elegáns cipőben elkezdik transzportálni őket a megnyitó stadionhoz, ahol újabb, akár többórás várakozás következik, és jó esetben a kivetítőn követhetik a stadionban történteket. Hungary általában a nyolcvanharmadik országként érkezik, ahol egy kör séta után újabb pár óra ácsorgás és kivetítőnézés következik. A műsor végén további hosszú séta a buszokhoz, és irány vissza az olimpiai faluba. Ez a nem ritkán 8-10 órás mutatvány még a legelszántabb sportolókat is megkínozza, több napig is érezteti hatását. Ha az a „megtiszteltetés” ér, hogy az addigi eredményeid alapján téged kérnek fel, hogy vidd be a magyar csapat zászlaját, akkor már búcsút is inthetsz az aranyéremnek. Szinte hihetetlen, de eddig Németh Imre kivételével még nem nyert soha senki olimpiai bajnoki címet a magyarok közül azon az olimpián, amelyiken a zászlót vitte. Persze ez csak egy statisztika, és legtöbbször az előző olimpia egyik bajnokáé a megtiszteltetés, azaz egy címvédésre lenne szükség az aranyhoz, ami mindig nehezebb feladat. Tehát ha jót akarsz, maradj a faluban!
 
A teljes cikk a Presztízs Sport 4/7-es számában olvasható.
 
Még nincs értékelve
Archívum