Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Vidám vasárnap, szomorú vasárnap

Bogáth Patrik
|
ProfimEdia-Red Dot
|
2020.01.27.
|
Az elmúlt vasárnap a magyar sport eddigi legszebb napja volt 2020-ban. Szurkolhattunk Fucsovics Mártonnak, aki az Australian Open nyolcaddöntőjében szettet nyert a hússzoros Grand Slam-győztes Roger Federer ellen. Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor kettős magyar győzelmet aratott a debreceni rövid pályás gyorskorcsolya-Eb-n, előbbi ráadásul az összetettben is aranyérmes lett. Aztán a férfi vízilabda-válogatottunk rendkívüli izgalmak végén, büntetőkkel legyőzte Spanyolországot a budapesti Európa-bajnokság döntőjében, amivel 21 év után sikerült újra felülni a kontinens trónjára. Elképesztő sikerek egyetlen napba sűrítve, de még igazán ki sem örömködhettük magunkat, amikor még az esti órákban az egész sportvilágot sokkoló hír érkezett…

 

[token global site-name]A Los Angeles-i rendőrség megerősítette, hogy helikoptergép-baleset történt, amelyben az eddigi információk szerint kilenc ember veszítette életét. Köztük az NBA legendás alakja, Kobe Bryant és a kislánya. Ugyan a Lakersszel öt bajnokságot nyerő világklasszis 2016-ban visszavonult, de még mindig csak 41 éves volt, és nem is olyan régen még a pályán láthattuk. Sportcsapatok és sportolók tömegesen emlékeztek meg róla sportágtól és nemzetiségtől függetlenül. Sok magyar is posztolt, ha bárki felment a Facebookra, könnyen a Bryant halálával kapcsolatos hír lehetett az első, amibe belefutott, nem pedig valamelyik vasárnapi magyar sportsiker.
 
Los Angeles közel tízezer kilométerre van Budapesttől, nyugodtan mondhatjuk, hogy a világ másik fele. Ennek ellenére hallottunk olyat, hogy valaki azt mondta, Bryant halála érintette meg a legjobban a volt veszprémi kézilabdázó, Marian Cosma meggyilkolása óta. El kell fogadnunk, hogy a sport ma már annyira globális, az internetnek köszönhetően pedig annyira közeli, hogy érzelmileg éppúgy kötődhetünk egy tengerentúli sztárhoz, mint a szomszéd csapat vezéréhez. Kobe Bryant nem egy távoli zseni volt, akinek a tragikus halála szomorú, de könnyen túl lehet lépni rajta. Sok magyarnak is példakép volt, akinek a posztere ott csüngött a falakon – sokan őt látták utoljára minden nap elalvás előtt.
 
Így lett egyik pillanatról a másikra a vidám vasárnapból szomorú vasárnap, még Magyarországon is, Amerikából nézve az isten háta mögött. Ahhoz persze, hogy valaki ilyen hatást váltson ki a világ összes pontján, hatalmas legendának kell lenni. Kobe Bryant elsősorban nem azért volt az, mert a 33643 pontjával az NBA valaha volt negyedik legjobb pontszerzője, közvetlenül megelőzve Michael Jordant. Hanem azért, mert megmutatta nekünk, hogy ha csak feleannyira hinnénk saját magunkban, ahogyan ő tette, mennyi mindenre lehetnénk képesek. A legjobb példa erre, hogy egy számára ismeretlen területen is felért a csúcsra: Oscar-díjat kapott a Dear Basketball című rövidfilmjéért, amelyet íróként és narrátorként jegyzett.
 
„Ha félsz a kudarctól, veszíteni fogsz” – mondogatta mindig. Legyünk méltók hozzá, sose féljünk, mindig higgyünk magunkban, és csináljunk még sok-sok vidám vasárnapot!
 
Még nincs értékelve
Archívum