Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Viktória, a spártai

A kórházi nővér, aki farönköt cipel, súlyokkal fut és kötélre mászik
Bogáth Patrik
|
Kovács Krisztián
|
2018.05.16.
|
Sürgősségi osztályon dolgozó ápolónőként néha agresszív betegeket is kezelnie kell Tenk-Szóládi Viktóriának. Ám a kétgyermekes családanya a 12 órás kórházi műszakok mellett szabadidejében kvázi katonai kiképzésen vesz részt. Mint egy modern kori spártai sportoló.

 

[token global site-name]Valahol sorsszerű volt, hogy amikor Tenk-Szóládi Viktória rajthoz állt élete első spartan sprint versenyén, április elsejét írtak. Bolondok napját. Ezt a forgatókönyvet akár Woody Allen is írhatta volna a maga szarkasztikus stílusában, ugyanis amikor Viktória először látott felvételt ilyen versenyről, az első reakciója az volt, hogy a résztvevők nem normálisak. Aztán ő maga is „bolond” lett, belebolondult ebbe az embert próbáló, katonás sportba.
 
120 négyütemű fekvőtámasz volt a „váltságdíj”
 
„A férjem egy eplényi spartanversenyen videózott, és amikor megmutatta nekem, hogy az októberi hidegben emberek ki-be ugrálnak egy patakba, tényleg azt mondtam, hogy nem normálisak – idézte fel Viktória első találkozását a spártai megmérettetések világával. Akkor ő sem gondolta volna, hogy mostanra túl lesz már a harmadik versenyén is. Legutóbb áprilisban, Nagykanizsán vett részt ilyen, a hagyományos sportot katonai elemekkel ötvöző viadalon, amelyen nem elég jól futni, de szögesdrót alatt is kell kúszni. A legszebb, hogy a versenyzők sem tudják előre, pontosan milyen hosszú a pálya, vagy mennyi akadály lesz rajta. – Egy spártainak ezeket nem is kell tudnia – vetette közbe nevetve Viktória. A nagykanizsai versenyt úgy hirdették meg, hogy legalább öt kilométeres lesz a táv, és minimum húsz akadályt kell leküzdeni. Értik? Legalább, és minimum… – Végül kilenc kilométeres volt a pálya huszonnégy akadállyal – tudtuk meg Viktóriától. – Aki vett már részt ilyen versenyen, sejti, hogy mire vállalkozik. Vizes akadály például mindig van, ami után nem könnyű nedves kézzel kötélre mászni, szóval számtalan kihívás szóba jöhet.” Vannak akadályok, melyeket 30 négyütemű fekvőtámasszal ki lehet váltani. A vállsérüléssel bajlódó Viktória valamivel több mint két óra alatt 120 négyütemű fekvőtámasszal a karjaiban teljesítette a nagykanizsai spartan sprintet.
Még nincs értékelve
Archívum