Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Világbajnok százados

Dr. Busa Gabriella pofoz és nyomoz, s mindkettőhöz az eszét használja
dr. Szász Adrián
|
ifj.Nagy György
|
2020.08.27.
|
Mintha előre tudta volna, hogy 2020-ban világjárvány és karantén következik, fél évre elvonult Dominikára, hogy ott zárkózzon el versenyzőtársaival a veszélyek elől – persze más kihívások közé. És a végén még „egy kis” pénzt is keresett, hiszen dr. Busa Gabriella nyerte a TV2 Exatlon Hungary 2020 című sport-realityjét, amelynek fődíja 15 millió forint volt. A háromszoros kick-box-világbajnoknő nemcsak a nyereményért, az aranyérmekért és a neve előtt olvasható két betűért küzdött meg sikeresen az elmúlt évtizedekben, hanem azért a századosi rendfokozatért is, amelyet gazdaságvédelmi nyomozóként a hivatásában visel. Gabit a televízióból most az eddiginél sokkal szélesebb réteg ismerhette meg – mi pedig csak örülünk ennek, hiszen a jó példa országos kincs.

[token global site-name]– Júliusban – a tévés forgatás alatti illetmény nélküli szabadságodról visszatérve – újra munkába álltál a Csongrád-Csanád Megyei Rendőrfőkapitányságnál. Hogyan fogadtak a kollégák?   

– Nagyon vártak vissza, egyrészt, hogy visszakapjam a folyamatban lévő ügyeimet, másrészt örültek nekem, gratuláltak, kérdezgettek, én pedig sztoriztam. Elmesélték, hogy a reggeli kávézáskor minden nap az előző esti Exatlont beszélték ki. Érdekes, de amikor kimentünk és elkezdtük forgatni az első adást, nekem is akkor esett le, hogy úristen, ez most tényleg megtörténik, minket fognak nézni az emberek a tévében, talán még a hétköznapjaikat is ahhoz alakítják, hogy lássanak.
– Korábban – a sporton kívül – volt más szereplésed sok ember előtt?
– Soha, még az iskolai versmondó versenyeket is kerültem! A kick-box meg hiába az egyik legeredményesebb sportág Magyarországon, nincs szem előtt, még a 10-szeres világbajnok Mórádi Zsoltot is csak az Exatlonban ismerték meg sokan. Ilyen szempontból jó, hogy egy kicsit kinyílt előttünk a világ, talán sikerült megmutatni a sportágunkat és azt is, milyen embert nevelt belőlünk. Még biztosan sok kiváló sportoló van, akiket nem ismerünk, mert nem olimpiai sportágakban versenyeznek, miközben ugyanannyit dolgoznak. Most, hogy figyelmet kaptam, a közösségi médiában is igyekszem példát mutatni, másokat a sportra, az egészséges életmódra sarkallni.
– Ezen kívül változtatott az életeden, a terveiden az Exatlon megnyerése?
– Összességében nem. Már a kiutazásom előtt tervben volt, hogy felköltözöm Pestre, ahol a párom is él, és ugyanúgy most sem tudom magam elképzelni a rendőrségen kívül. Egy kicsit talán annyiban értékelődtek át bennem a dolgok, hogy amit a mindennapjainkban természetesnek vettem, arról most már tudom, hogy nem az – Dominikán laktunk olyan házban is, ahol melegvíz sem volt. Azzal kell boldognak lennünk, amink van, amit elértünk, sokan csak hajszolják a különböző javakat, de mi elvoltunk ott három pólóval és nadrággal is. Itthon sem biztos, hogy kell az a nyolcadik fekete felső.
– Érdekes párhuzam, hogy amit ti ott kicsiben, azt közben a világ a koronavírus-járvány miatt nagyban is átélte: a bezártságot, az egymásra utaltságot, a szokatlan kihívásokat… 
– Amikor megkaptuk a hírt március közepén, hogy lezárták a határokat a világban, és az emberek önkéntes karanténban, home office-ban dolgoznak, nem is igazán tudtuk elképzelni, hogy ez kinek az életében mit jelent. Persze nálunk is kijárási tilalmat rendeltek el délután öttől, így addigra a stábtagoknak is haza kellett érniük a forgatásról. Mi, versenyzők meg amúgy is be voltunk zárva egy golfklub területére, de így még az eredetileg tervezett külső programelemek is elmaradtak.
– A szereplésed kapcsán mindenki kedvesen fordul hozzád, vagy kritikákkal is szembesülsz?
– A saját oldalaimon semmi negatívum nem érkezik, gondolom, azok követnek, akik szimpatizálnak velem. Ők még az utcán is megállítanak, én nem gondoltam, hogy idegenektől ennyi kedvességet kaphat az ember! A műsor oldalán viszont a kommentelőktől hideget-meleget is el kell viselnünk, és ezen belül nem is a kritikával van gondom, mert nem lehet mindenkinek megfelelni, sőt a kritika lehet építő jellegű is, sokkal inkább a kifejezésmóddal. Az alpári kommentekkel, a rosszindulattal.
 
A teljes cikk a Presztízs Sport 8/8-es számában olvasható.
Még nincs értékelve
Archívum