Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Világsztárokkal tér vissza a Bellator Budapestre

sajtóanyag
|
sajtófotó
|
2018.03.13.
|
Borics Ádám ellenfele lesérült, de cserébe egy nem akármilyen új fő mérkőzéssel bővült a kártya.

 

[token global site-name]Jelen korunk egyik legnagyobb ketrecharcszervezete immár harmadik alkalommal rendez gálát Magyarországon. A Bellator 196 MMA (ketrecharc) meccsekkel, míg a Bellator Kick-Box 9 pedig kick-boksz összecsapásokkal várja majd a nagyérdeműt április 6-án délután 17:45-től a Bok Csarnokban, korábbi nevén Syma-csarnokban.

 

Március 13-án, délelőtt 11:00-tól egy rendkívül jó hangulatú sajtótájékoztatón mutatták be a Bellator áprilisi programjának főszereplőit. A megszólalók között ott volt Paolo Boccotti, a Bellator európai képviselője, a rendezvény társ promótere. Boccotti a magyar főváros erényeit méltatta, és kitért arra, hogy mennyire boldog amiatt, hogy a szervezet harmadszorra is visszatérhet ide. A hazai közönség kapcsán elmondta, hogy eddig is fantasztikus volt, és bízik benne, hogy a szurkolók ezúttal is elképesztő hangulatot teremtenek majd az eseményen.

 

A konkrét párosokat Pap Vilmos, az esemény egyik szervezője ismertette. Nos, azt kell mondanunk, hogy idén is rengeteg minőségi harcnak lehetünk szemtanúi, minden eddiginél több magyar szereplővel.

 

[token global site-name]Kezdésnek egy Magyarország–Olaszország kick-boksz szabályrendszerű minitornát szurkolhat végig a publikum, ahol a csapatok 3-3 résztvevővel állnak fel. Hazai oldalról Pokorni Ádám, Győrfi Csaba és Habash Antoine lép majd szorítóba, hogy a piros-fehér-zöld színeket képviselje a 3 menetes küzdelmek során.

 

Ezt követően kezdődik a Bellator Kick-Box 9 programja, az ütközetek sorát Rákóczi Renáta nyitja majd a török Sabriye Sengul ellen. A kick-boksz világ- és Európa-bajnok versenyzőnek három menet áll majd rendelkezésére, hogy felülkerekedjen riválisán. Az öt mérkőzést magában foglaló kártya további csemegéket tartogat mindenki számára. Láthatjuk harcolni az ausztrál legendát, a visszavonulását tervező John Wayne Parrt, aki az elmúlt évtizedekben minden nagyobb harcossal összecsapott már a súlycsoportjában, egy igazi ikonnak számít a sportágban.

 

Ha már nagyságokról beszélünk, Budapesten tér vissza a „Vörös Skorpió”, Alexey Ignashov is, akinek egy régi vetélytárssal, a szintén sok nagy csatát megélt Dzevad Poturakkal kell szembenéznie. Külön pikantériája ennek a párosításnak, hogy 2009-ben egy budapesti K-1 torna keretén belül már találkoztak egymással a felek. Akkor, egy sokak által vitatott pontozásos győzelmet aratott Ignashov, a hírek szerint Poturak most revansot venne ezért a korábbi muay thai világbajnokon.

 

[token global site-name]Nem maradunk címmérkőzés nélkül a szorítóban, Raymond Daniels, a látványos pörgő rúgásairól híres harcos a francia Djibril Ehouo ellen teszi kockára az övét. Azt már most garantálhatjuk, hogy egy rendkívül szemet gyönyörködtető találkozó vár mindenkire ezen az összecsapáson.

 

Mindezek után a ring ideje lejár, és a helyszínen az „égből” aláereszkedik majd a ketrec, egy hihetetlenül látványos show-elemként, és kezdetét veszi a Bellator 196-os torna MMA szekciója. Hat meccset láthatunk 3x5 perces menetidőkkel és több magyar résztvevővel. A sort olimpiai bajnok birkózónk, Növényi Norbert fia, ifjabb Növényi Norbert nyitja, vele szemben a német-török Mehmet Yüksel áll majd. Norbert a sajtótájékoztatón elmondta, remekül áll a felkészüléssel, és éppen itt az ideje, hogy kilépjen édesapja árnyékából, és saját teljesítménye miatt figyeljenek fel rá.

 

Kettejük párharca után a hírhedt ír harcos, Conor McGregor klubtársa, Brian Moore lép majd az oktagonba. A mérkőzésével kapcsolatban a legnagyobb kérdés az lesz, vajon eljön-e Conor, hogy a helyszínen szurkoljon barátjának, mint azt tette a Bellator 187-es gáláján, ahol egy kisebb balhét is sikerült összehoznia, miután a ketrecbe berontva összeveszett a vezetőbíróval.  A választ legkorábban április 6-án este tudhatjuk meg, már csak ezért is érdemes jegyet váltani az eseményre.

 

[token global site-name]Ezt követően sem maradunk hazai harcos nélkül, Furkó László, kempo és MMA bajnokra egy kőkemény amerikai bunyós, Ed Ruth vár, akinek eddig hibátlan a mérlege, sőt, mind a négy meccsét K.O.-val nyerte. Reméljük, László véget vet ennek az impozáns sorozatnak.

 

Azt est fénypontjaként két fő mérkőzést láthatunk a Bok Csarnokban. Előbb Roger Huerta csap össze Benson Henderson korábbi UFC-bajnokkal, ahol egy igazán parázs összecsapás elé nézhetünk a két kiváló mérleggel rendelkező versenyző esetében. A program zárásaként pedig a tavalyi év után újra hazai környezetben láthatjuk a jelenleg legmagasabban jegyzett magyar MMA-fightert, Borics „The Kid” Ádámot, ellenfele a James Callagher sérülése miatt beugró görög Manuel Gaxhja lesz.

 

 

Az esemény fővédnökei: Hajdu János, a TEK főigazgatója és Szabó Tünde sporttért felelős államtitkár.

 

Még nincs értékelve
Archívum