Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Út Felgyőtől a világ csúcsáig

Kocsis Anita
|
Pálfi Balázs
|
2014.03.20.
|
Van, aki tiszteli, van, aki csodálja, és olyan is akad, aki talán kicsit még irigyli is a születésétől fogva súlyosan nagyothalló 21 éves lányt. A „felgyői mesterlövészt” ma már sportága legtehetségesebb sportolói között tartják számon, 2013-ban pedig a legjobb női parasportolójának választották. Biatovszki Mira nem dől hátra a sikerei után, sőt miután meghódította a siketsport csúcsait, most az épek között szeretne igazán nagy eredményeket elérni.

 

[token global site-name]

„Nagyon boldog voltam, mert akkor úgy tűnt, hogy mindent el tudok érni, amit igazán akarok” – elevenítette fel Biatovszki Mira élete legemlékezetesebb pillanatát (2012 őszét), amikor az első Bundesliga-fordulóban szoros küzdelemben legyőzte London férfi légpuskás olimpiai bajnokát. Hogy lesz egy nagyothalló lányból világverő sportlövő?
Míg a legtöbb kislány tornázott vagy balettezett, ő már tízévesen is a fegyverekhez vonzódott. „A bátyám, Máté nyomán választottam a sportlövészetet Csongrádon, az ő sikerei motiváltak engem is. Soha nem kötöttek le a filmek „revolverhősei”, inkább a sikerélmény, a gyakori versenyzés élménye ragadott meg.”
 
A teljes cikk a Presztízs Sport 2/3-as számában olvasható.

Még nincs értékelve
Archívum