Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

8000 felett átértékeled

Az első lehetett volna, nyolcadszor sem sikerült
Tóth Bálint
|
sparexpedicio.hu
|
2014.07.21.
|
Egy lyukas csónakkal átkelni az óceánon. Nagyjából ilyen lehet az életet jelentő oxigén nélkül felmászni a világ legmagasabb pontjára. Nem lehetetlen, de borzasztóan nehéz. Egy expedíció legtöbbször egyénekről szól, mégis csapatban kell dolgozni, az emberi teljesítőképesség határait feszegető túrán nem mindig a hegymászó a kapitány, inkább egy előretolt csatár. Ebbe az utazásba enged betekintést Klein Dávid, aki nyolcadik alkalommal próbált meg oxigénpalack nélkül feljutni a világ tetejére, a Mount Everestre.

 

[token global site-name]

- Az első magyar lettél volna, akinek oxigénpalack nélkül sikerül feljutnia a Mount Everestre, de most sem sikerült. Tulajdonképpen mi hajt téged?
- Nem motivál, hogy mindenáron elsőként csin
áljam ezt meg a magyarok közül. Persze, érdekes dolog, és örülni fogok neki, ha így lesz, de a vízválasztó kérdés számomra az, hogy akkor is ugyanígy akarnék-e menni, ha kiderülne, hogy én az ötödik magyar vagyok, aki palack nélkül megmássza az Everestet? Ha a válasz nem, akkor nem szabad elindulnom, mert az azt jelenti, hogy valamilyen rekordhajhászás miatt megyek. Csak akkor indulhatok el, hogy ha a válasz az, hogy ugyanígy fel akarok menni. Én nem a kocsmában akarom elmesélni, hogy fent voltam, hanem a mód, az út érdekel, ahogy mászom. Persze, magamban csuklanék egyet, hogy a csudába, a másik négyről nem tudtam, de attól még a hegy ugyanúgy ott lesz.

A teljes cikk a Presztízs Sport 2/7-es számában olvasható.

Még nincs értékelve
Archívum