Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Kapitány, kapitányok

Oláh Róbert
|
Szadai Roland
|
2013.11.22.
|
Október közepén rendezték a IX. Tengeri Nagyhajós Magyar Bajnokságot az Adrián. Öt napon át versenyeztek a csapatok a Kornáti szigetvilág csodálatos tájain, összesen hat futamot teljesítve. A kiélezett csatákat testközelből, az egyik hajó, az LP Média legénységi tagjaként követhettem. Figyelem! Érzelmektől sem teljesen mentes beszámoló következik!

 

[token global site-name]

A horvát autópályán sebesen jár az ablaktörlőlapát. Szakad az eső, szürkébe borult a táj. Egy vitorlásversenyre tartok, mellettem a fotós kolléga örömtől telve fényképezgeti a felhőkbe burkolózott hegyeket, a „füstölgő” erdőket. A párában várakozás: először fogunk vitorlázni a tengeren.


A csütörtök aztán bemutatta a vitorlázás legszebb részét. Friss, tizenöt-húsz csomós szél, hullámzó víz, sikerre éhes vetélytársak. Elképesztő csatákat hozott ez a nap is! Két futam, összesen közel ötven tengeri mérföld. Hosszú és kimerítő vitorlázás után, sötétedéskor, az égen ragyogó Hold kíséretében aznap másodjára is a DAK ST szelte át legelőször a célvonalat, így a véghajrát már az élről várhatták. Pontegyenlőséggel állt mellettük a Kör-Ker – Interteher, két pontra követte őket a Lillafüred ST. Tűzijátékot ígért a zárás..
A mi csapatunk is a legnehezebb napon tudott bizonyítani. Kapitányunk, Gál István biztosan kormányozta a hajót, adta ki utasításait. Látszott rajta, hogy a nagy szélben, a viszontagságosabb időjárásban érzi otthon magát. Két küzdelmes hatodik helyet hoztunk el, ami a nagy nevektől hemzsegő mezőnyben, amatőr csapattal, igazán szép teljesítmény. Felfokozva várta hát a teljes bajnokság a pénteket.

A teljes cikk a Presztízs Sport magazin harmadik számában olvasható.

Még nincs értékelve
Archívum