Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Csak tessék, csak tessék!!!

Horti Gábor
|
archív
|
2013.10.04.
|
Aztán hozhatják nekünk a műholdon keresztül az összes világ összes futballját, akkor is csak a magyar a miénk! Az érdekel minket! Hivatalos felmérések szerint is gyenge nézettségi mutatóval rendelkezett a legutóbbi olasz bajnokság csúcsrangadója, miközben a Pápa-Videoton baráti összejövetelt rengeteg ember sasolta. És indokolt is a kíváncsiság. Mert ebben a hazai húzó szakágban tutira minden megtalálható!

 

[token global site-name]

Például az a klubvezető, aki a korai kupakiesés miatt pontosan 72 órát adott a gyenge szereplés végrehajtóinak kirúgására. Pedig, hijje, nagy durranásra készült a kirakatklub! Ha valahol, hát ott aztán készen állt minden arra, hogy a világot kiforgassa a négy sarkából a banda! Az igaz, hogy az anyjukon, meg a menedzserükön kívül senki sem ismerte a bandatagokat, de sebaj, már jól megpromózták őket a nagyérdeműnek. Az meg várta a labdamágust, csakhogy a többszörös Lakatlan-szigeteki válogatott spíler pont akkor esett el a lasztiban, amikor az elé került. Nicsak!
Ezután tényleg semmi csuda nincs abban, hogy a nagy alvezető (együttese egyből kiesett a kisebbik betűs montenegrói gyülekezettel szemben) felhörrent, hogy itt aztán lesz nagy anyázás, meg takarítás. Beígért 72 órát, majdnem eltelt 72 nap, nemhogy kirúgás nem lett, maradt minden a régiben, sőt néhány ismeretlen, de állítólag piszokul jó zsonglőrrel gazdagabb lett az egyesület.

Vagy a másik, az aktuális hazai sampion első embere. A nyugati klub, amelyik térdre esett a béel leselejtezőben. Oda-vissza verődtek. A második kínosság után, felbőszült a vezér, toporzékolt – legalábbis ezt írta az újság –, hej, a kirelejzumát, ki innen, aki nem küzd a klubért! Aha, ez tényleg jó. Aztán jött még három új ismertetlen vitéz, meg a szabadnapos sztárok!

No meg a debreceni vasutasok! Akikben picit bíztunk, de az odds mást mutatott. A halszagú Norvégiában magyar csapattól szokatlanul helytálltak, majdnem bezzeg csapat lettek a 2-2 után! Végül a bezzeg a másik gárda lett, ahol az a langaléta, kicsit suta vörös magyar labdázik. Ők igen! Rúgtak idegenben egy hármast!

A magyarok imádnak összeesküvés elméleteket gyártani. Erről szólt egy friss tanulmány. Életszerű, és ez így is marad addig, míg az aktuális eset ellenkezőjét nem kapjuk kézbe. Vagy arcba. Na, szóval én azt érzem, hogy talán maguk a vezírek sem erőltetik ezt az európai focifellépést. Ki a francnak kell egy fehérorosz trojka csapat elleni szenvedés, a sok utazás, az izgága újságírók indokolatlan lelkesedése, a nyűg, a baj? Egy csomó pénzkiesés azzal az utálatos repülőzéssel, miközben mindenki tudja, hogy a zuefától csak egy év múlva jön meg az apanázs. Jobb nekünk a kisvárosi celebesség, mutatkozni az aktuális erős ember oldalán, villogni jó kapcsolatokkal, meg minden efféle jóság... Hazai pályán, jó autóval, nagy csinnadrattával. Vezetőként tepertős pogácsával, meg fröcskölővel, de abból a jóféle savankásból. Összekacsintva. Majd ígérgetünk, hogy milyen baresz lett a felkészülés, mekkora híres arcokat igazoltunk, oszt csuma.

Igaz, hogy Európából csak a magyar nemzet „élcsapatai” hullottak ki mindenféle zaj nélkül már a nemzetközi kupaélet előszobájából, de ha hőbörögnek is a népek, majd elhallgatnak. Megunják, hazamennek. Kész! 

Ide tartozik még a válogatott is, ahol a keretben gyakran látható jelenség, hogy a sportlabdarúgók a pénzadó, de betyár jó sok pénzt adó klubjukban, csak a kispadig – peches esetben még odáig sem – jutnak el, a címeres mezt viszont csak rajtuk lehet elképzelni. De hogyan? Az a nemzeti srác, hogyan lehet jó formában, akinek a mackóalsója fényesre csiszolódott a kispad dörzsölésétől? Akinek csak az edzésen nyílik lehetősége jó döntéseket hozni? Éles helyzetben meg off-line a banda 88 százaléka! De miért is lenne csúcson? A fizetési listán kívül?

Ha pedig még hozzávesszük, hogy a hazai erőfelmérőben micsoda furcsa eredmények, jelenségek köszönnek vissza, joggal hallgathatjuk a magyar labdarúgás vásári kikiáltójának harsogását: „Csak tessék, csak tessék! Itt a világ egyik legkülönlegesebb cirkusza! Folyton-folyvást megújul! Nincs megállás, jönnek a porrrond ígéretes akrobatái! Trükköznek, mutatványoskodnak, bolhacirkuszt vezényelnek! Ámuljanak, bámuljanak! Nincs megállás! Csak tessék! Csak tessék! Beljebb és mélyebbre.”

Még nincs értékelve
Archívum