Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Sport Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Sport Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Sport Magazint!
Online újság Újság

Bezárás

Válassza ki, hogyan szeretné megvásárolni a Presztízs Style Magazint.

Fizessen elő, olvassa az interneten a Presztízs Style Magazint! Keresse az újságárusoknál a Presztízs Style Magazint!
Online újság Újság

Lallinger, a Pontos Idő

Horti Gábor
|
Sas Gábor
|
2013.10.22.
|
Anno, 1985-ben a válogatottban ő volt a legnagyobb király. Majdnem nagyobb király volt, mint Zámbó Imre, a Jimmy. Akkor a lába nyomáért is összeverekedtek a szurkolók. Amit „Dejtari” válogatott szinten művelt, az tényleg maga volt a csuda!

 

[token global site-name]

A ’80-as években sem volt fenékig két pont a nemzeti csapatnak. Csurrant-cseppent. Egyszer majdnem kijutottunk. Aztán amikor kijutottunk, csaltak ellenünk, össze-vissza szórakoztak velünk. Na, meg az utolsó pillanatok magyaros bukása. Természetesen a vébé leselejtezők, meg a vébétornák történetének viszonylatában.
A mexikói kijutásig vezető út maga volt a gyönyör. 
A csoport beosztást olvasva,  fontosnak tűnő, okos megmondóembereket hallgatva, kóvályoghatott a magyar köznép a kijutunk-nemkijutunk dilemmáján. A hollandok? Na neee, őket biztosan nem! Jó, az osztrákok lehet, sima ügy, a ciprusiakat viszont muszáj oda-vissza.
Aztán, nicsak! Hirtelen egy betyáros bravúr a főhősünk vezetésével, odadurrantva az osztrákok arcába egy hármast. Lallinger, naná, hogy vezér volt! A nagykeresztjeitől beájult a Népstadion, lövőcseleire bemozdult még a távoli Práter óriás kereke is. Hú! Mit tud ez a szőke fickó! Pár nappal később a magyar válogatott előtt, a Teknőben (De Kuip) esett térdre Hollandia! Hazai pályán! Értik? Ott! Dömécske, csináld még meg őket!
Jöhetett a bécsi szelet. Az micsoda cucc volt! Rikoltozott a magyar, Bécsben szétverve az osztrák válogatott! Ekkora, mekkora vagy, te Döme! Kisgatyában ölelkezve, mámorban fürödve, a Práter stadion gyepszőnyegét csókolgatva!
Midöménknek címlapsztori, óriás poszter az Ifjúsági Magazinban, nők állványa, siker, csillogás, külföldi karrier, milliónyi pénz és szurkoló, zsúfolt stadionok. Csak miatta!
Aztán most, 2013. Az emlékezés könyvének bemutatóján nincs sehol gyermekkorunk hőse! Nem találják, vagy nincs órája! Vagy mi van? Később a szitut masszírozva, azt mondja hivatalos személytelen közlemény, hogy az Áldottlábú Testcsel Gladiátor Lajos nem merte bevállalni a szembenézést a maroknyi, pogácsát eszegető újságíróval.
Barátom, Marci erre: „Ez keményebb volt, mint a kád széle!”

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 értékelés alapján)
Archívum